xcounter
#

Окрім танків "по-бурятськи" "Уралвагонзавод" почне штампувати й платформи для бронетехніки

38798
Військовий ешелон рашистів, ілюстративне фото з відкритих джерел
Військовий ешелон рашистів, ілюстративне фото з відкритих джерел

Але ця новина поки аж ніяк не означає, що рашисти форсують виробництво бронемашин

Російський залізничний держмонополіст "РЖД" отримає бюджетне фінансування на закупку в 2023 році 4,5 тисяч залізничних платформ, зокрема для перевезення бронетехніки.

Виробником вагонів буде "Уралвагонзавод", флагманське підприємство рашистського ВПК, що має "побічні" потужності для виготовлення залізничної техніки. Вартість контракту та темпи виробництва вагонів не розкриваються. Про це пише профільний портал ЦТС.

Читайте також: Армія РФ почала отримувати Т-72Б3М, "тюнінговані по-бурятськи" на "Уралвагонзаводі"
Цех по виробництву вагонів на "Уралвагонзаводі", ілюстративне фото з відкритих джерел

За даними з відкритих джерел, у 2021 році російська промисловість виготовила аж 63,1 тисяч вантажних вагонів усіх типів. І на такому тлі виглядає цілком ймовірним, що рашисти з "Уралвагонзаводу" цілком впораються за рік з виробництвом 4,5 тисяч вагонів-платформ.

Але це аж ніяк не означає, що російський ВПК готується форсувати виробництво та поставки різного роду техніки. Скоріше – що зараз оркам не вистачає наявного парку вагонів, щоб возити ту техніку, яка і так є, яка знімається з консервації чи вивозиться після ремонту на заводі.

Передача партії Т-80БВМ від "Уралвагонзаводу", вересень 2022 року, фото з відкритих джерел

Вагони-платформи на російській залізниці відносяться до "спеціального" парку, який до недавнього часу використовувався рідко. Нові вагони такого типу замовлялись рідко. Тому, наприклад, коли Кремлю в 2022 році знадобилось більш активніше возити техніку та озброєння для війни проти України, необхідний вагонний парк довелось "реквізувати" у крупних логістичних компаній, що належать олігархам РФ. І все рівно цього було мало.

Тому рашистам і довелось перевести свій "Уралвагонзавод" також і на "штампування" платформ для перевезення військової техніки. На додачу до профільної діяльності – ремонт та виробництво танків за 12-годинним робочим днем.

Цех по виробництву вагонів на "Уралвагонзаводі", ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Щоб "штампувати" ракети і танки, рашисти перейдуть на 12 годинний робочий день