xcounter
#

Армія РФ почала отримувати Т-72Б3М, "тюнінговані по-бурятськи" на "Уралвагонзаводі"

12245
Партія Т-72Б3М, передана Міноборони РФ на початку грудня 2022 року, зображення з відкритих джерел
Партія Т-72Б3М, передана Міноборони РФ на початку грудня 2022 року, зображення з відкритих джерел

Росіяни покращили бронювання таких танків, опираючись на досвід боїв проти ЗСУ

"Уралвагонзавод" передав Міноборони РФ партію танків Т-72Б3М із покращеним бронюванням. Кількість переданих машин не розкривається, пише портал Defence24.

Вперше росіяни "засвітили" свою вдосконалену версію Т-72Б3М на початку листопада цього року. При цьому орки підкреслювали, що доопрацьовували свої танки, опираючись саме на досвід боїв армії РФ проти ЗСУ.

Читайте також: "Уралвагонзавод" знайшов "застосування" для рашистських Т-72, з яких украли башту
Т-72Б3М із вдосконаленим захистом у цеху "Уралвагонзаводу", листопад 2022 року

Зокрема, як розповідав у своїй публікації Defense Express, рашистський Т-72Б3М отримав додаткове бронювання у районі маски гармати, яке до цього моменту не було прикрито захистом. Крім цього, ймовірно, росіяни поставили комплекси пасивного захисту типу NERA так, щоб посилити передніх щитків гусениці й підвіски у фронтальній та частково боковій проекціях. Скоріш за все таке рішення спрямоване на зміцнення захисту цих зон від вогню автоматичних гармат та протитанкових гранатометів.

При цьому, що цікаво, спеціалісти "Уралвагонзаводу" в такій схемі посилення захисту просто скопіювали уже наявні імпровізовані рішення, які до цього уже застосовували окупанти на своїх танках. Як приклад, можемо навести Т-72Б3 із власним іменем "Борзя", який й був "тюнінгований" схожим чином, "по-бурятськи".

Т-72Б3 під назвою "Борзя"

Росіяни також стверджують, що їх Т-72Б3М відрізняються покращеною мобільністю, зокрема - встановлено двигун В-92С2Ф потужністю 1130 кінських сил, та оглядову камеру для зручнішого руху заднім ходом. Також ці танки начеюто мають вдосконалену систему управління вогнем із цифровим балістичним обчислювачем, приціл із лазерним далекоміром та систему керування протитанковими ракетами.

За довоєнними планами 2022 року, Міноборони РФ планувало отримати від промисловості близько 200 модернізованих танків Т-72Б3М і Т-80БВМ. Скільки рашисти фактично отримали танків у поточному році, лишається невідомим.

Т-72Б3М із вдосконаленим захистом у цеху "Уралвагонзаводу", листопад 2022 року
Читайте також: Танки на "Уралвагонзаводі" ремонтуватимуть "зеки", РФ таки почала будувати "ГУЛАГ"