xcounter
#

У РФ зробили висновки та наростили бронювання Т-72Б3 у несподіваних місцях

17837
Російський Т-72Б3
Російський Т-72Б3

"Уралвагонзавод" зробив роботу над помилками у бронюванні танків

З огляду на наявні фото з російського основного танкобудівного підприємства "Уралвагонзавод" у РФ провели роботу з посилення бронювання своєї основної машини - Т-72Б3. При цьому аналогічні рішення цілком можуть з'явитися й на інших російських танках - Т-90 та Т-80, які будуть проходити відновлювальні ремонти.

Зокрема нова версія Т-72Б3 отримала додаткове бронювання у районі маски гармати, яке до цього не було прикрито додатковим захистом. На наявному фото добре видно розташування елементів по периметру гармати.

Читайте також: Чому рашисти "зюквою" сидять у Т-72Б3 та часто кидають їх прямо на полі бою (відео)
Т-72Б3 нове бронювання
Нове бронювання Т-72Б3

Зазначимо, що до цього, у РФ вже прикрили доволі велику "пусту" зону лівіше гармати додатковим елементом динамічного захисту. А тепер ще й додатково захистили саму "маску". Водночас до яких саме елементів відноситься новинка - невідомо.

Т-72Б3
Старе бронювання з ослабленою зоною зліва від гармати

На перший погляд, вони виглядають, як контейнери для динамічного захисту "Контакт-1", але їх орієнтація паралельно стволу гармати тоді не дало б їм можливості протидіяти кумулятивній струї. Більше того, їх детонація тоді може призвести до деформування самої гармати. Тому можливо зробити обережне припущення, що у цих контейнерах знаходяться елементи пасивного захисту типу NERA.

Т-72Б3
"Слабке" місце прикрили нижнім елементом "Контакт-5". Верхній, ймовірно, заважає прицілу

Скоріш за все саме NERA розташований у ще одному новому елементі захисту - передньому щитку гусениці. На фото добре видно новий видозмінений щиток, який має прикрити гусеницю та частину підвіски у фронтальній та частково боковій проекціях.

Т-72Б3 оновлене бронювання
Т-72Б3 з новими елементами

З огляду на розмір нового елемента можливо зробити припущення, що він розрахований на протидію автоматичними гарматами та гранатометам.

В цій ситуації важливим є те, що оновлення системи бронювання напряму пов'язано із практичним бойовим досвідом. Подібні "ерзац" рішення у польових умовах прослідковуються на деяких Т-72Б3 армії РФ ще з початку весни. Зокрема відомі фото танку Т-72Б3 під назвою "Борзя".

Т-72Б3 "Борзя"
Т-72Б3 під назвою "Борзя"

На ньому був проведений "тюнінг" шляхом активного використання елементів динамічного захисту "Контакт-1", якими спробували прикрити маску гармати та передні щитки гусениці.

Читайте також: Т-72Б3, як виродок російського танкобудування: розгромний огляд танкіста-навідника ЗСУ трофейної машини (відео)