xcounter
#

У крилатій ракеті Х-101 знайшли комплектуючі з США від компанії-постачальника Пентагона (фото)

Крилата ракета Х-101
Крилата ракета Х-101
30749

РФ використовує у крилатій ракеті Х-101 модульне рішення від американської компанії Vicor

У збитій Збройними Силами України крилатій ракеті Х-101 були знайдені комплектуючі американського виробництва. При цьому не окремі мікросхеми, а модульного рішення.

Зокрема начальник Головного управління Національної поліції в Київській області Андрій Нєбитов вчора опублікував фото з рештками ракети Х-101, яка була знайдена на Київщині.

Читайте також: Фінляндія оновила свої бронемашини XA-180, які допомагають ЗСУ бити рашистів: як довго служитимуть ці БТР

Увагу привертає фотографія, на якій видно частину системи енергозабезпечення ракети.

З власних джерел Defense Express отримав детальні зображення цієї частини, що дозволило ідентифікувати її компоненти.

Як видно, використовуються готові блоки DC-DC перетворювачів від американської компанії Vicor. Ця компанія доволі відома на міжнародному ринку й знаходиться у переліку виробників, які постачають свою продукцію за прямими контрактами з Пентагоном. Також ця компанія є постачальником комплектуючих для кінцевої продукції цілого ряду виробників, включно з аерокосмічною сферою.

Водночас значна частина продукції цієї компанії не належить до підсанкційних товарів та доступна для продажу навіть через AliExpress.

У будь-якому випадку знаходження таких компонентів говорить про доволі високу залежність оборонно-промислового комплексу РФ від зовнішнього постачання. А дослідження компонентів дає можливість дослідити всі ланцюги потрапляння компонентів до РФ з метою їх зачинення.

Водночас ОПК РФ, відповідно до даних Міноборони України, продовжує зберігати доволі значні темпи виробництва крилатих ракет Х-101. Мова йде про орієнтовний показник 180 одиниць на рік, що звісно не дає можливості компенсувати поточні витрати ракет для ударів по Україні, але є доволі значним показником у будь-якому випадку.

Читайте також: Дві батареї ЗРК Patriot для України: хто готовий відмовитися від такого посилення на користь ЗСУ