xcounter
#

Дві батареї ЗРК Patriot для України: хто готовий відмовитися від такого посилення на користь ЗСУ

8408
ЗРК Patriot, фото ілюстративне
ЗРК Patriot, фото ілюстративне

Польща каже, що Україні німецькі зенітні ракетні комплекси наразі потрібніші

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак у своєму акаунті у Twitter звернувся до Німеччини з проханням передати Україні призначені для Польщі зенітні ракетні комплекси Patriot.

Нагадаємо, що декілька днів тому, а саме 21 листопада, німецьке оборонне відомство офіційно запропонувало посилити польську протиповітряну оборону двома батареями комплексів Patriot – і ми вже аналізували, як німецькі Patriot зроблять сильнішою польську ППО.

Читайте також: Яку територію зможуть перекрити 5 батарей Patriot, і скільки коштуватимуть ракети до них
зрк patriot німеччина польща
Гіпотетична зона покриття двох батарей німецьких Patriot в Польщі за умови використання ракет PAC 3 MSE проти балістичних цілей

Водночас після чергового терористичного обстрілу України російськими ракетами вчора, 23 листопада, у Польщі закликали посилити цими комплексами саме Україну.

"Після нових ракетних атак РФ я звернувся до Німеччини з проханням перекинути запропоновані Польщі батареї Patriot в Україну та розташувати їх на західному кордоні. Це захистить Україну від подальших жертв та відключень електроенергії та підвищить безпеку на нашому східному кордоні", – зазначив очільник оборонного відомства Маріуш Блащак.

Читайте також: Скільки років необхідно чекати на ЗРК Patriot: приклад Польщі, яка лише зараз перейшла до їх випробувань