xcounter
#

Скільки ракет сьогодні випустили рашисти, і скільки з них вдалось збити

24009
Бойова робота протиповітряної оборони України, ілюстративне фото зразка літа 2022 року від АрміяInform
Бойова робота протиповітряної оборони України, ілюстративне фото зразка літа 2022 року від АрміяInform

І що зараз відомо про результати чергової ракетної атаки Кремля

Росія 23 листопада 2022 року для нового удару по інфраструктурі України задіяла 10 стратегічних бомбардувальників Ту-95МС та два ракетні корвети Чорноморського флоту РФ. Загалом орки випустили 70 крилатих ракет типів "Калібр", Х-101 та Х-555, із них вдалось збити 51 крилату ракету.

Також наша ППО змогла збити на Півдні ще п’ять рашистських дронів-камікадзе "Ланцет". Про це йдеться у повідомленні Командування Повітряних Сил ЗСУ.

Читайте також: Одна із країн-союзниць РФ отримає ізраїльські РЛС до "Залізного купола"

Мер Києва Віталій Кличко заявляв, що рашисти націлили на столицю 31 крилату ракету, із яких 21 вдалось збити. Голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін повідомляв, що 23 листопада над Кременчуцьким районом було збито до 10 крилатих ракет рашистів. Нацполіція уточнює, що КР орків 23 листопада влучили в 16 об’єктів інфраструктури, загинуло 6 громадян, ще 36 отримали поранення.

За повідомленням "Енергоатому", пошкодження енергетичної інфраструктури привели до падіння частоти в енергомережі, що в свою чергу призвело до відключення усіх енергоблоків на усіх функціонуючих АЕС – Рівненській, Хмельницькій та Південно-Українській. "Щойно нормалізується робота енергосистеми, видача електроенергії з АЕС буде поновлена", - говорять в держкомпанії.

Майже по всій території України відбулись аварійні відключення електроенергії, для відновлення нормального живлення за повідомленням "Укренерго" може знадобитись близько доби. "Укрзалізниця" говорить про запізнення понад 10 пасажирських поїздів на понад 1 годину, електротяга не працює, поїзди ведуть тепловози. Нацбанк говорить, що банківська система продовжує функціонувати.

Читайте також: ЗСУ вперше за час війни показали, як збивають дрони рашистів із особливих Stinger DMS від Литви