xcounter
#

Туреччина модернізує Leopard 2A4, при кращому захисті танк стане важчим до 61 тонн

6677
Турецький Leopard 2A4, ілюстративне фото з відкритих джерел
Турецький Leopard 2A4, ілюстративне фото з відкритих джерел

На модернізацію 280 танків за власним стандартом турецькому ОПК знадобиться загалом 4 роки

Туреччина починає масштабний проект по модернізації усіх своїх 280 танків Leopard 2A4 за стандартом TİYK Leopard 2A4. В рамках цього проекту турецька промисловість планує власними силами оновити на своїх Leopard 2A4 систему управління вогнем та систему управління танком, систему пожежогасіння та допоміжну силову установку. І також – встановити модульний бронезахист та системи активного захисту турецького виробництва. Про це йдеться в публікації турецького порталу Savunmasanayist.

Проект модернізації за стандартом TİYK Leopard 2A4, схематичне зображення від Savunmasanayist

Читайте також: Велика Британія може продати до 48 "зайвих" Eurofighter, і на них вже є покупець

Наскільки покращить така програма модернізації характеристики турецьких Leopard 2A4 – не розкривається. Лише вказується таймінг цієї програми – 80 танків мають бути модернізації в 2023 році, та ще 160 – у 2026 році. Як далі можемо зрозуміти за текстом публікації, на такі машини встановлять зокрема комплекси захисту T1 Armor System від Roketsan, котрі уже стоять на 40 танках Leopard 2A4 в розпорядженні сухопутних військ Туреччини.

Відомо, що турецький T1 Armor System включає в себе блоки композитної броні, блоки активного захисту та протикумулятивні решітки для захисту танків у кормовій проекції. Загалом такий комплекс захисту важить 6,33 тонни, його установка на турецькі Leopard 2A4 збільшила масу танків до 61,3 тонн.

Турецький Leopard 2A4 із комплектом захисту T1 Armor System, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: США знайшли для ЗСУ декілька десятків Т-72 в "екзотичній" країні, що дуже здивувала