xcounter
#

Туреччина хоче спільно з Південною Кореєю виробляти двигуни для танка Altay

1240
Дослідний зразок танка Altay, ілюстративне фото з відкритих джерел
Дослідний зразок танка Altay, ілюстративне фото з відкритих джерел

На перемовини про спільне виробництво двигунів Туреччина "закладає" 18 місяців. Щоб домовитись із Південною Кореєю про поставку двигунів, туркам знадобився майже рік

Турецька компанія BMC веде перемовини із південнокорейськими оборонними компаніями Doosan і S&T Dynamics про організацію спільного виробництва двигунів і трансмісій для перспективного танка Altay.

Турки хочуть, аби виробництво цих силових установок відбувалось саме на їх потужностях, Південна Корея в даному випадку буде виступати "донором технологій". Про це пише портал Defense News.

Читайте також: ​Бойові модулі Aselsan для "Хорунжого" та "Козак-2М": що пропонує Туреччина для української бронетехніки (відео)
Процес заміни силової установки на дослідному зразку турецького танка Altay, фото з відкритих джерел

До цього моменту мова була лише про те, що Південна Корея просто постачатиме Туреччині двигуни для танків Altay. Про це власне і домовились між собою 22 жовтня 2021 року міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу та його південнокорейський колега.

Головна перешкода, яка стримує перемовини про спільне виробництво двигунів до турецького Altay – це можливі санкції США за співпрацю з Туреччиною, які можуть бути проголошені проти оборонних підприємств Південної Кореї.

Один із епізодів ходових випробувань дослідного зразка турецького танка Altay, фото з відкритих джерел

Однак якщо перемовини пройдуть успішно, і санкційних заборон не буде, Туреччина та Південна Корея розраховують налагодити виробництво силових установок до Altay протягом наступних 18 місяців.

При цьому південнокорейські підрядники допомагатимуть інтегрувати свою силову установку із системами турецького танка Altay. І також – супроводжуватимуть процес випробувань цієї бойової машини із новою силовою установкою.

Туреччина планує виготовити до 1000 танків Altay, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Роту БМПТ "Терминатор" введуть до штату танкової дивізії Росії: до яких наслідків для військ це призведе