xcounter
#

Ці 155-мм гаубиці вміють бити рашистів з "шаленою швидкістю" та можуть "сховатися" без тягача за потреби

27944
Самохідна гаубиця FH70, фото ілюстративне
Самохідна гаубиця FH70, фото ілюстративне

ЗСУ активно відправляють 155-мм снаряди на голови окупантам

Збройні Сили України на Запорізькому напрямку нищать російське окупаційне військо зі 155-мм причіпної саморухомої гаубиці FH70, розповідають у сюжеті "Військового телебачення України".

Ці гаубиці нещодавно було помічено з італійською вантажівкою Iveco Astra SM 66.40 Prime Mover, хоча раніше вони "світилися" тільки з естонською MAN Kat 1 6x6 trucks.

Читайте також: ЗСУ показали, як "естонська" гаубиця FH70 допомагає утилізувати окупантів (відео)

Саморухомі гаубиці FH70 нищать окупантів на відстані 24 км звичайним снарядом, а активно-реактивним – на відстані близько 30 км.

Бійці ЗСУ, які вже б’ють окупантів з цієї 155-мм гаубиці, відзначають передусім дві переваги цієї артилерійської системи – точність, а також наявність двигуна, який дозволяє пересуватися зі швидкістю до 20 км/год.

"Точність, реально дуже хороша точність. І маневреність непогана. Можна без тягача зробити маневр і переїхати на якусь іншу вогневу позицію або заїхати в якесь укриття, куди не може заїхати тягач", – відзначає військовий з позивним "Тайфун".

Темп роботи – "шалений", завдяки автоматизованій системі завантажувального лотка гаубиця може здійснювати серію з трьох пострілів за 15-20 секунд, загалом скорострільність становить 6 пострілів за хвилину на "коротких дистанціях", під час довготривалої бойової роботи – 2 постріли за хвилину.

Загалом, як відзначається у сюжеті, наявність бортового двигуна, швидкої гідравлічної системи та магазину з ударними капсулями дозволяє виконувати задачу якомога швидше.

Читайте також: Як працюють саморухомі гаубиці FH70: відео роботи артилерійського розрахунку ЗСУ