xcounter
#

ЗСУ показали, як "естонська" гаубиця FH70 допомагає утилізувати окупантів (відео)

23443
Гаубиця FH70 Збройних Сил України, зображення з відкритих джерел
Гаубиця FH70 Збройних Сил України, зображення з відкритих джерел

Така гаубиця має свої "родзинки", про яку і розповімо у цій новині

У відкритому доступі з’явилось відео, яке показує процес стрільби наших артилеристів із буксированої гаубиці FH70 "натівського" калібру 155 мм.

Про передачу таких гаубиць Збройним Силам України стало відомо наприкінці травня 2022 року. І це по суті лише друге відео, що зображає безпосередню бойову роботу FH70 по знищенню російських окупантів.

Читайте також: ЗСУ "засвітили", що мають найкрутішу "цифровізовану" гаубицю M777

Гаубиці FH70 ЗСУ мають одразу декілька "родзинок". Перша – це країна фактичного походження. Формально, виробник - Італія.

Але є підстави вважати, що насправді ці гаубиці Україні передала Естонія, що на кінець 2021 року мала 24 екземпляри FH70. Втім, схоже що необхідні для підтримання боєздатності комплектуючі постачала саме Італія.

Збройні Сили України отримали гаубиці FH70 та вантажівки MAN Kat 1 6x6, на які було нанесено камуфляж армії Естонії, зображення з відкритих джерел

Інша "родзинка" - FH70 є єдиною в світі гаубицею, що однак має допоміжний рушій. Тому FH70 можна назвати і саморухомою, і буксированою гаубицею. Дальність стрільби FH70 може сягати 24 км, темп стрільби - 6 пострілів на хвилину, також є "опція" стрільби чергою з 3 пострілів за 15-20 секунд.

А от як відбувається робота розрахунку гаубиці FH70 на всіх етапах – розгортання, підготовка до пострілу, власне постріли та згортання, можемо побачити ось на цьому відео:

Читайте також: ЗСУ застосували рідкісну гармату, щоб знищити ворожий далекобійний "Пион" (фото)