xcounter
#

Скільки західної артилерії ЗСУ наразі в ремонті та які несподіванки мали деякі зі 155-мм снарядів

27961
Французькі САУ CAESAR із складу 55-ої окремої артилерійської бригади на фронті, фото – прес-служба Угрупування Об’єднаних Сил ЗСУ
Французькі САУ CAESAR із складу 55-ої окремої артилерійської бригади на фронті, фото – прес-служба Угрупування Об’єднаних Сил ЗСУ

У ЗМІ розкрили деякі деталі щодо важливого напрямку – ремонту західних артилерійських систем, що є в руках ЗСУ

Збройні Сили України щодня випускають по окупантах тисячі артилерійських снарядів зі зброї, поставленої західними союзниками у рамках військової допомоги – і через інтенсивне використання озброєння десятки одиниць наразі потребують ремонту, розповідають у виданні The New York Times.

Так, як стверджують, зокрема, представники Міноборони США, з близько 350 артилерійських систем західного виробництва, що є у руках ЗСУ, третина одномоментно виведена з ладу.

Читайте також: ЗСУ б’ють рашистів 155-мм снарядами з Італії, знятими з озброєння у 90-х, але на вік можна не зважати
сау krab
Постріл з САУ Krab, фото ілюстративне

І якщо деякі ремонтні роботи можна виконати безпосередньо в Україні, то, наприклад, заміна ствола "виходить за рамки можливостей військових на полі бою" й наразі є однією з головних задач для європейського командування Пентагона, яке створило для цих задач ремонтну майстерню в Польщі.

Як відзначається, військові з США уважно спостерігають за станом західної зброї в ЗСУ, а останні місяці йде активна робота з організації ремонтних робіт у Польщі. За словами підполковника Даніеля Дея, США працюють над тим, щоб в України були "правильні пакети підтримки обслуговування".

Німецька САУ PzH 2000, фото ілюстративне
Німецька САУ PzH 2000, фото ілюстративне

Водночас як заявляють джерела в Україні, є потреба в тому, щоб "наблизити ці ремонтні об’єкти до лінії фронту, щоб зброю можна було якнайшвидше повертати на фронт.

У матеріалі відзначається й такий цікавий факт – деякі зі 155-мм снарядів, переданих ЗСУ, не були протестовані для використання у певних гаубицях і безпосередньо під час бою було виявлено, що такі снаряди можуть швидше "втомлювати" ствол. Разом з тим, розрахунки гаубиць часто ведуть вогонь на великі відстані, щоб якомога ускладнити життя російському війську, і це також створює додаткове навантаження на гаубиці.

Читайте також: Скільки снарядів з 155-мм гаубиці M777 випускає один артилерійський підрозділ за добу боїв