xcounter
#

Що є в новому пакеті оборонної допомоги від Німеччини для Сил оборони України

4034
Німецький гусеничний мостоукладальник Biber, фото - Bundeswehr
Німецький гусеничний мостоукладальник Biber, фото - Bundeswehr

Бронетехніка, ракети до ЗРК та інше — стало відомо про передачу нового озброєння та військової техніки й обладнання від Німеччини

Федеральний уряд Німеччини на своєму офіційному сайті оновив список оборонної допомоги, що була передана Україні — оновлення фіксується станом на 30 січня, і йдеться про низку різних зразків озброєння, включно із зенітними ракетами та бронетехнікою.

Так, зокрема йдеться про виділення додаткових 24 бронетранспортерів, збільшивши цю кількість о 48 одиниць. І також додаткові чотири гусеничні всюдиходи Bandvagn 206, всього таких машин передано 73 таких машини від Німеччини.

Читайте також: Чому провалився план з постачання Україні 155-мм снарядів з Японією та Великою Британією

Мабуть, найважливіше у цьому пакеті — це додаткові ракети до зенітних ракетних комплексів IRIS-T SLS, нагадаємо, що це комплекс малої дальності, вперше Німеччина передала його ЗСУ влітку 2023 року. Кількість переданих ракет традиційно не розкривається.

Додатково передано 1040 одиниць 155-мм артилерійських боєприпасів, усього для України було виділено 46010 цих снарядів — нагадаємо, що у цьому році Німеччина планує передати Україні понад 230 тисяч артилерійських боєприпасів.

Також було виділено ще три машини розмінування Wisent 1, всього Україна отримала вже 19 цих систем, а також ще один мостоукладальник Biber з комплектом запасних частин.

Зрештою, також передано 14 мінних тралів, система проти морських мін, одна система спостереження (всього 2), чотири автомобілі для прикордонників (всього 252), 450 ланцюгів протиковзання і ще 194 тисячі пайків (всього 205 тисяч).

Читайте також: Скільки мін та мінометів у місяць виробляє "Українська бронетехніка" і як зросло виробництво