xcounter
#

РФ у відповідь на пуски в США оперативно звітує про завершення етапу випробувань свого "сліпого "Циркону"

1514
Фрегат проєкту 22350 "Адмирал флота Советского Союза Горшков"
Фрегат проєкту 22350 "Адмирал флота Советского Союза Горшков"

Інформація про успішні випробування російської ракети з’явилася через день після того, як американці відзвітували про успіх з власним проєктом гіперзвукової зброї

У РФ успішно завершили льотно-конструкторські випробування гіперзвукової ракети "Циркон" з надводного носія – фрегата "Адмирал флота Советского Союза Горшков" Північного флоту. Про це виданню ТАСС повідомило джерело, близьке до російського оборонного відомства.

гіперзвукова ракета
Під час першого пуску гіперзвукової ракети "Циркон" у жовтні 2020 року

Відомо, що крім фрегата проєкту 22350 "Адмирал Горшков", випробування також проходили і з берегового стенда. Усього виконано понад 10 пусків, останній з яких було здійснено у липні цього року.

Читайте також: Відповідь "Циркону" та "Кинжалу": у США для F/A-18 створять легку гіперзвукову ракету
гіперзвукова ракета
Орієнтовний вигляд російської гіперзвукової крилатої ракети "Циркон"

Також стверджується, що наступні випробування "Циркону" планують розпочати у листопаді цього року, а в 2022 році вони будуть продовжені, після чого розпочнеться планове постачання ракет в збройні сили РФ.

Водночас, як повідомляє агентство ТАСС, у реутовском "НПО машиностроения" (входить в корпорацію "Тактичне ракетне озброєння"), де розробили та виробляють ракети, коментувати цю інформацію відмовилися.

Цікаво, що ця інформація з’явилася через день після того, як у США оприлюднили інформацію про успішні тести власної гіперзвукової зброї – концепції гіперзвукової повітряно-реактивної зброї Hypersonic Air-breathing Weapon Concept (HAWC).

Ці тести стали першим успішним випробуванням зброї цього класу з 2013 року, як повідомляють у Пентагоні. Фактично, розробники гіперзвукової зброї у США провели успішне тестування гіперзвукової зброї на малих висотах та при малих габаритах.

Читайте також: Виявити гіперзвукові ракети за допомогою БПЛА: Японія шукає відповіді на загрози з боку РФ та Китаю