xcounter
#

Рашисти знову тягнуть в Україну бронепотяг, але бояться, що він може стати жертвою ДРГ

16332
Ілюстративне фото російського бронепотяга
Ілюстративне фото російського бронепотяга

Окупанти не полишають спроб кинути в Україну свій черговий бронепотяг

Російський пропагандистський канал "Звезда" випустив сюжет, в якому розповідає, що окупанти знову відправляють на війну в Україні свій бронепотяг "Волга". Головні задачі, які має виконувати бронепотяг безпосередньо на окупованих рашистами територіях – прикриття військових ешелонів, ведення розвідки, а також розміновування та відновлення залізничних шляхів.

Читайте також: Удар по окупованому Мелітополю: знищено базу армії РФ та спущено з рейок бронепотяг (відео)

На озброєнні такого бронепотяга – автомати, кулемети, а також платформи зі встановленими на них "ЗУшками". Як кажуть окупанти, з таким оснащенням вони "готові відбити будь-яку атаку".

бронепотяг рф
Російський бронепотяг має 20-мм броню

Бронепотяг захищає броня товщиною у 20 мм, а також мішки з піском, які окупанти розташували всередині. Швидкість бронепотяга – 35-40 км/год – як кажуть самі рашисти, "якщо маршрут не вивчено, то обігнати потяг можна навіть пішки".

бронепотяг
Всередині російського бронепотяга

Окупанти кажуть, що головна небезпека для їхнього потягу – диверсійно-розвідувальні групи, тому під час зупинки вони запускають безпілотник, щоб "на потяг не зайшли з фронту чи тилу". Тим часом з повітря потяг прикриває авіація – гелікоптери Ка-52 та Ми-8.

Нагадаємо, що це далеко не вперше, коли РФ використовує бронепотяг з початку повномасштабної війни в Україні – так, ще в березні 2022 року армія РФ притягнула таку "зброю" на окуповані території через вкрай значні логістичні проблеми.

Але окупанти настільки невміло використовують залізничу інфраструктуру, що партизанам вистачило монетки, щоб пустити під укіс такого монстра. Згодом росіяни взагалі "визнали", що їхні бронепотяги не можуть "боротися" з партизанами і були вимушені захищати свої ешелони "металопрокатним" захистом.

Читайте також: Рашисти вкрали тягу та вагони і "наштампували" новий бронепоїзд