xcounter
#

Рашисти "знайшли", як збільшити виробництво ракет та БМП-3 - студентів та "зеків" на заводи, а працівників на фронт

11873
Конвеєр по виробництву БМП-3 та БМД-4М на потужностях рашистського "Курганмашзаводу", ілюстративне зображення з відкритих джерел
Конвеєр по виробництву БМП-3 та БМД-4М на потужностях рашистського "Курганмашзаводу", ілюстративне зображення з відкритих джерел

Росія "на папері" має громадний демографічний ресурс, але в реальності "не все так однозначно"

Кремлівські пропагандони стверджують, що адміністрація Курганської області РФ на 30% збільшила держзамовлення для "вишів", де готуватимуть кадри для місцевих підприємств рашистського ВПК.

При цьому "виробничу практику" на таких заводах для студентів навчальних закладів планують зробити ледь чи не безперервною, і "заманюватимуть" в першу чергу високою як для регіону зарплатою на рівні 70 тисяч рублів або еквівалент 900 доларів на місяць.

Читайте також: Рашисти "врятували" від нашої ППО мінімум шість Ми-28Н, які завбачливо продали в Уганду
Відправка із "Курганмашзаводу" партії готових БМП-3 для армії РФ, ілюстративне фото довоєнних часів

В Курганській області зосереджені одразу три підприємства, стратегічні для російського ВПК. Найбільш значуще – "Курганмашзавод", де виготовляють БМП-3, БМД-4М та інші легкі гусеничні бронемашини для армії РФ.

Також мова про «Курганприбор», який виготовляє зенітні, протитанкові та ракети класу "повітря-повітря", і також про "Технокерамика", що також виготовляє необхідні для військового виробництва РФ елементи. Загалом на цих підприємствах зайняті 1700 працівників, штат планують збільшити ще на 1500 осіб, із яких 1200 – "зарезервовані" саме під студентів.

Конвеєр по виробництву ракет Р-74 класу "повітря-повітря" на потужностях "Курганприбора", ілюстративне зображення з відкритих джерел

Але окрім студентів, на "Курганмашзаводі" та інших підприємствах рашистського ВПК в регіоні також планують використовувати "зеків". Для чого при цих заводах уже створили відповідні "виробничі дивізіони". Схоже, практика залучення такого "спецконтингенту" для роботи на "Уралвагонзаводі" в Кремлі визнали "успішною", та вирішили "масштабувати".

На перший погляд, коли влада РФ вирішила активніше залучати "зеків" для роботи на оборонних підприємствах, то з формальної точки зору ніякою "чрезвычайщиною" не займається. Російський уряд ще в 2021 році ухвалив "Концепцію розвитку пенітенціарної системи до 2030 року", де ув'язнених і так дозволялось ширше використовувати в "цивільних" секторах економіки, як сільське господарство чи деревообробка. А щоб "спецконтингент" можна було залучати й на підприємства ВПК, уряд РФ просто ухвалив необхідну поправку у відповідну постанову.

Фарбування Т-90М на "Уралвагонзаводі", ілюстративне фото довоєнних часів

Але всі вищеописані речі виникли тому, що Кремль хоче наростити виробництво озброєнь на своїх підприємствах, але для цього нема відповідного "кадрового ресурсу". Рашисти примудрились відправити на фронт значну частину малокваліфікованого персоналу своїх заводів, а замінити виявилось ніким. Бо навіть попри падіння рівня життя, серед росіян нема бажаючих працювати на підприємствах ВПК.

Тому РФ і вимушена йти на екстраординарні кроки. Бо "на папері" Росія має безмежний кадровий ресурс, а на практиці не вміє ним ефективно розпорядитись. Тому й виникають різні нюанси.

Ешелон нових Т-90М "Прорыв" для російських окупантів, січень 2023 року, фото з відкритих джерел
Читайте також: Російські мрії про виробництво 1500 танків на рік, як втрата реальності: на що максимум може розраховувати Кремль