xcounter
#

Рашисти під Авдіївкою кинули свої БТР-50, Сили оборони вперше знищили цей бронетранспортер

101836
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Вороже військо під час свого наступу має дійсно шалені втрати у бронетехніці і компенсує їх тим, що кидає на поле бою таке озброєння, як БТР-50

Збройні Сили України знищили ворожий бронетранспортер БТР-50 — кадри знищеної машини можна побачити на опублікованому в соцмережах відео від батареї управління та артилерійської розвідки 110-ї окремої механізованої бригади.

Машину противника було знищено на Авдіївському напрямку на Донеччині — поблизу російського бронетранспортера також можна побачити пошкоджений російський танк Т-64БВ з мінним тралом КМТ-6.

Читайте також: Чи затримується GLSDB: у чому нібито могла бути складність поєднати дві існуючі речі в одну
знищений БТР-50 пошкоджений Т-64БВ війна рашисти
Знищений російський БТР-50 та пошкоджений Т-64БВ, фото — БУАР 110-ї ОМБр

Це перша підтверджена на фото чи відео втрата російського БТР-50 — нагадаємо, вперше про те, що рашисти тягнуть на фронт ці машини стало відомо у лютому цього року.

БТР-50
Рашисти везуть свої БТР-50 на фронт, лютий 2023 року

І якщо тоді на фото було дійсно важко роздивитися, чи мають ці БТР-50 якесь озброєння, то пізніше ці машини були помічені зі встановленими 23-мм зенітними установками ЗУ-23-2.

Факт використання окупантами такого озброєння, як БТР-50, підтверджує припущення про те, що противник для свого наступу сьогодні вигрібає практично все, що може їздити — наприклад, раніше на фото засвітився раритетний російський БТР-90, а на Куп’янському напрямку, де сьогодні ЗСУ відбивають наступ противника, були помічені БТР-70.

БТР-90
Рашистський БТР-90 на Сході України, жовтень 2023 року, зображення з відкритих джерел

Разом з тим, під Авдіївкою ворог має дійсно шалені втрати у техніці — якщо на початку штурмів з 10 жовтня ворог використовував значну кількісто бронетехніки, то зараз низка OSINT-дослідників відзначає, що окупанти стали використовувати менше техніки і переходять до піхотних штурмів.

Читайте також: Українські ракети на 750-1000 км: що це та скільки часу необхідно на початок серійного виробництва