xcounter
#

Рашистам не вистачає каучуку для Т-80 та коліс для шасі, щоб штампувати зброю змінами по 12 годин

17745
Цех по виробництву танків на "Уралвагонзаводі", ілюстративне фото з відкритих джерел
Цех по виробництву танків на "Уралвагонзаводі", ілюстративне фото з відкритих джерел

Тому Кремль вимушений закупати такі комплектуючі навіть в Туреччині, невеликими партіями через декілька фірм

Протягом березня-жовтня 2022 року Росія в обхід санкцій Заходу придбала у Туреччини комплектуючі до військової техніки та "товари подвійного призначення" як мінімум на "декілька десятків мільйонів доларів".

Мова зокрема про те, що у вказаний період мінімум 13 турецьких фірм сформували та продали для 10 компаній із РФ мінімум три партії товарів загалом на 18 мільйонів доларів, зокрема транспортні засоби, вироби із пластику та гуми. Окрім цього, турки в обхід санкцій продали росіянам електрогенератори, плати для мікросхем та інші товари на 15 мільйонів доларів. Про це йдеться в публікації The Wall Street Journal.

Читайте також: Скільки ракет до С-400 рашисти виготовляють за рік, і чому застосували 48Н6ДМ для удару по Києву
Лінійка ракет, які виготовляються на підприємствах рашистської корпорації "Тактическое ракетное вооружение", зокрема КР типів Х-31, Х-35 та Х-59, ілюстративне зображення з відкритих джерел

Зазначається, що покупцями комплектуючих у фірм з Туреччини були зокрема рашистська корпорація "Тактическое ракетное вооружение", що виготовляє ракетні системи для ВМФ РФ, та підприємство "Промтехнология", що виробляє стволи для стрілецької зброї.

Також вказується, що РФ купувала в Туреччині каучук, необхідний для виготовлення окремих елементів захисту на Т-80, і пластмаси для виробництва шоломів та бронежилетів, окремих елементів танків та обладнання для кораблів. Більш того – турки купували і перепродавали росіянам рульові колеса для шасі та фільтри для двигунів, виготовлені взагалі у США, вартість поставок могла складати мінімум 8 мільйонів доларів.

Як наголошують журналісти WSJ, проти РФ запроваджено настільки багато санкцій, що виконання усіх заборонних заходів зараз проконтролювати неможливо. Чим власне й займається Кремль, боротьба зі «схемами» якого може нагадувати "полювання на крота".

Процес виробництва рашистських комплексів "Панцырь-С1", ілюстративне фото довоєнних часів

Від Defense Express додамо, що описані вище випадки закупівель відносяться ще до періоду, коли рашистський ВПК ще не перейшов на роботу по змінам в 12 годин, щоб виготовляти більше зброї. Відповідно, якщо зараз Кремль захоче виготовляти озброєння ще більш інтенсивно, закупки комплектуючих по "схемам" в обхід санкцій Заходу доведеться збільшити. А чим помітніші стануть "підсанкційні"поставки, тим з ними буде простіше боротись.

Читайте також: Щоб робити ракети та іншу зброю проти України, рашисти купують через "прокладки" мільйони чіпів на Заході