xcounter
#

Скільки ракет до С-400 рашисти виготовляють за рік, і чому застосували 48Н6ДМ для удару по Києву

47343
Процес виробництва зенітних ракет 48Н6 до рашистських ЗРК С-400, ілюстративне фото з відкритих джерел
Процес виробництва зенітних ракет 48Н6 до рашистських ЗРК С-400, ілюстративне фото з відкритих джерел

Росіяни виготовляють в декілька разів більше зенітних ракет на рік, аніж крилатих, і саме в цій площині може лежати пояснення

Американська аналітична установа Jamestown Foundation присвятила чергову свою публікацію вузькому сегменту рашистського ВПК – виробництво систем ППО та зенітних ракет до них. Котрий однак раптово отримав значну увагу зі сторони Кремля.

Наприклад стверджується, що наприкінці грудня 2022 року диктатор країни-агресора Путін раптово відмовився від запланованого візиту на "Уралвагонзавод", флагманське підприємство рашистського танкопрому, що у "мирні" часи вважалось одним із "ядерних" для електорату Кремля. Натомість диктатор вирушив на оборонний завод в Тулі, що випускає комплекси "Панцырь". І за "дивним збігом обставин" саме ці системи ППО зараз активно розставляють на дахах урядових будівель у Москві.

Читайте також: РФ почала бити з С-400 ракетами 48Н6ДМ по містах: звідки б'ють, загроза та протидія
Процес виробництва рашистських комплексів "Панцырь-С1", ілюстративне фото довоєнних часів

Більш того – у січні 2023 року Путін (або ж особа, шо виконує його роль) відвідав "Обуховский завод" в Санкт-Петербурзі, що також виготовляє системи ППО, і заявив там, що РФ виготовляє кожен рік в 3 рази більше зенітних ракет, аніж промисловість США.

Навіть якщо це сприймати лише як пропагандистську заяву Кремля, то все рівно виникає сумнів, чому ж орки тоді не акцентують увагу на темпах виробництва танків чи крилатих ракет. З цього автори Jamestown Foundation роблять висновок, що в цьому епізоді Путін заявив "цінну інформацію", яка дозволяє стверджувати – щороку рашистський ВПК здатен виготовляти до 2000 зенітних ракет до систем ППО усіх типів, починаючи від ПЗРК. Для порівняння, за наявними зараз даними американська оборонна промисловість на рік виготовляє до 600-650 зенітних ракет усіх типів.

Пуск російської зенітної ракети 48Н6ДМ, ілюстративне фото з відкритих джерел

Але далі порівняння йде не на користь рашистів. Автори публікації екстраполювали відомі дані по темпам виробництва зенітних ракет типів SM-6 ті PAC-3, і дійшли до висновку, що за рік рашистських ВПК здатен виготовити в діапазоні від 50 до декількох сотень ракет до комплексів С-400.

Очевидно, у цій оцінці мались на увазі саме зенітні ракети 48Н6 та її похідні, що можуть відстрілюватись і з комплексів С-300. Заодно отримуємо можливу цифру, з якими темпами орки можуть поповнювати свої запаси зенітних ракет, якими вони обстрілюють наші міста.

Як повідомляв Defense Express, росіяни для удару по Києву 14 січня 2023 року застосували зенітні ракети дефіцитної модифікації 48Н6ДМ, що мають підтверджену дальність стрільби до 240 км.

Ймовірний мотив застосування саме таких дефіцитних ракет Jamestown Foundation пояснює собі так – у Кремлі могли вирішити, що їх ВПК все рівно в рази більше виготовляє зенітних ракет, аніж крилатих. Відповідно, запаси КР відновлюватимуться повільніше, їх краще "поберегти", а в хід пустити саме зенітні ракети, яких начебто багато.

"Той факт, що виробництво зенітно-ракетних комплексів є найбільшою гордістю рашистського ВПК, "кидає тінь" на інші глибинні проблеми з виробництвом озброєнь в інших секторах", - підсумовують автори публікації.

Процес виробництва ракет до рашистських ЗРК С-400, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: "Росатом" обходить санкції та купує комплектуючі до танків та "Іскандерів"