xcounter
#

Проблеми з активним захистом для M2 Bradley вирішена, і тепер система впорається із 70 відсотками загроз

18979
Проблеми з активним захистом для M2 Bradley вирішена, і тепер система впорається із 70 відсотками загроз

Інтеграція ізраїльської системи в американську БМП проходила не без пригод

Армія США готова до повноцінного розгортання своєї бойової машини піхоти М2A4 Bradley з системою активного захисту Iron Fist розробки ізраїльської компанії Elbit Systems після декількох років "боротьби" з вихідною системою та конфігурацією, розповідає видання Defense News.

Випробування модернізованої БМП Bradley M2A4 , фото з відкритих джерел
Випробування модернізованої БМП Bradley M2A4 , фото з відкритих джерел

Так, ще у 2016 році у США вирішили, що їхні БМП M2 Bradley мають бути оснащені системою активного захисту Iron Fist, але у 2018 році "виплила" низка проблем з інтеграцією ізраїльської системи в американську БМП, що впливало безпосередньо на ефективність системи, яка становила всього 50%.

Читайте також: Армія США почала приймати на озброєння модернізовані БМП Bradley M2A4

Тож виробник та провідний інтегратор були змушені суттєво змінити те, як саме Iron Fist інтегрується в американську БМП і фактично отримали нову версію системи під назвою Iron Fist Light Decoupled.

Bradley
Розташування різних компонентів системи Iron Fist Light на БМП Bradley. Фото: DOD

Значних змін зазнало передусім програмне забезпечення, оскільки воно повинно було правильно ідентифікувати загрози, обробляти вхідну інформацію та розраховувати варіант протидії загрозі. Зрештою, після декількох років робіт система Iron Fist, встановлена на БМП Bradley, пройшла нові, складніші випробування, які тривали з лютого по вересень 2022 року, і продемонструвала ефективність на рівні 70%.

Ба більше, ізраїльська компанія Elbit Systems на прикладі саме БМП Bradley та своєї "нової" системи Iron Fist Light Decoupled показала можливості з протидії БПЛА, при цьому зберігаючи здатність націлюватися на протитанкову зброю.

Така "опція" спочатку не розглядалася, але війна в Україні продемонструвала життєво важливу необхідність протистояти ворожим БПЛА і тому виробники намагаються захистити транспортні засоби від цієї нової загрози.

Читайте також: Масштабну заміну БМП Bradley розпочнуть не раніше 2030 року: з п’ятої спроби у США стартує програма OMFV