xcounter
#

Прийняття на озброєння M2A4 Bradley у армії США відклали на рік через звичайний аккумулятор

Прийняття на озброєння M2A4 Bradley у армії США відклали на рік через звичайний аккумулятор
2291

Армія США намагається вирішити проблему перегріву і утворення токсичних газів в акумуляторній батареї новітньої версії бойової машини піхоти M2A4 Bradley. Через це її прийняття на озброєння відклали майже на рік, повідомляє видавництво Defense News.

Проблема була виявлена під час об'ємних експлуатаційних випробувань в Форт-Худ, штат Техас. Там батареї Bradley були підключені до випробувального обладнання, тим самим створюючи на них додаткове навантаження.

Конструкція БМП М2A4 Bradley включає новий зарядний пристрій, але не нові акумуляторні батареї. Однак в новому зарядному пристрої не було регулятора напруги, що і призвело до перегріву батареї і виділенню токсичного газу в бойове відділення та башту БМП під час випробувань.

Читайте також: Танкова дивізія РФ на Уралі отримає лише 20 одиниць модернізованої техніки: уся нова зброя йде до межі з Україною

Бойова машина піхоти M2A4 Bradley
M2A3 Bradley на оперативно-тактичній базі "Маккензі" в Іраку, 2004 рік

Згідно з недавнім звітом відділу з експлуатаційних випробувань та оцінки (DOT&E), командування призупинило випробування з міркувань безпеки.

"Це створює загрозу безпеці солдатів. Менеджер програми був присутній під час випробувань і помітив проблеми з акумуляторною батареєю. Він підтримав рекомендацію призупинити частину випробувань", - повідомляється в звіті.

Згідно програмному офісу Bradley, служба співпрацює з декількома постачальниками, які розробили Bradley М2A4 (BAE Systems є основним підрядником), щоб розробити і протестувати рішення проблеми.

В даний час програмний офіс Bradley очікує, що вони зможуть отримати оновлену техніку до січня 2022 року. У ці ж терміни одночасно планується навчання особового складу і випробування нового обладнання в польових умовах.

Бойова машина піхоти M2A4 Bradley випробування
На озброєння в підрозділи першої бронетанкової бригади нові БМП надійдуть лише у вересні 2022 року

Програма Bradley М2A4 передбачає модернізацію підвіски і гусениць, а також трансмісії й системи управління електропостачанням для відновлення втраченої мобільності та інтеграції нових технологій.

Також були спроби оснастити БМП Bradley системою активного захисту (APS). Однак для цього не вистачило потужності електроживлення. Bradley, як каже Defense News, не отримає APS, поки БМП у варіанті М2A4 не буде прийнято на озброєння.

Армія ще більше скоротила кількість модифікацій БМП Bradley в своєму бюджетному запиті на 2021 фінансовий рік після скорочення переліку доробок цієї машини (крім варіанту М2A4 в 2020 фінансовому році).

Зараз служба працює над заміною Bradley в майбутньому на програму опціонально пілотованих бойових машин (Optionally Manned Fighting Vehicle).

Бойова машина піхоти M2A4 Bradley
БМП Bradley залишиться на озброєнні бронетанкових і механізованих частин сухопутних військ США до 2050-х років

Тим не менш, закон про асигнування на 2021 фінансовий рік скоротив програму Bradley на 161 мільйон доларів через затримки в розробці.

Читайте також: Знищить усе: які можливості отримає США завдяки новому багатоцільовому танковому снаряду