xcounter
#

"Поставки" боєприпасів з Ірану для ЗСУ тривають, і це вперше, коли вони виготовлені вже у 2023 році

36153
Д-30 Збройних Сил України, фото ілюстративне
Д-30 Збройних Сил України, фото ілюстративне

В Україні знову помічені іранські боєприпаси, і не в руках окупантів

Іранські артилерійські боєприпаси знову засвітилися в Збройних Силах України – нове фото снарядів з Ірану зафіксували дослідники з Ukraine Weapons Tracker, які вже не вперше повідомляють про використання нашими військовими іранських боєприпасів.

Снаряд, який засвітився на фото – 122-мм уламково-фугасний боєприпас ОФ-462, і що найцікавіше, згідно з маркуванням, він належить до першої партії боєприпасів, виготовлених у 2023 році, і це вперше, коли в Україні помічені саме цьогорічні боєприпаси.

Читайте також: Схоже, що у РФ проблеми з військовим автопромом будуть вирішувати допомогою від Ірану

Загалом відзначається, що вперше іранські боєприпаси в руках ЗСУ засвітилися ще у вересні минулого року, і це також були артилерійські боєприпаси ОФ-462 і загалом можна нарахувати не менш як сім випадків появи у наших військових саме іранських боєприпасів.

Наприклад, у березні цього року в ЗСУ були помічені іранські 80-мм авіаційні ракети S-8OF, якими наші військові б’ють російське окупаційне військо з "афганських" Мі-17.

Одним з ймовірних варіантів, як же само іранські снаряди потрапляють в ЗСУ – це ті боєприпаси, які були перехоплені ВМС США і яке доволі швидко передається в Україну як "надлишкове військове майно".

Читайте також: Іранці показали новий дрон-камікадзе Meraj-532: і тут дійсно є що піддивитись