xcounter
#

Польща провела випробування своєї БМП Borsuk під час навчань Dragon 21

4388
Роботи над цією бронемашиною тривають з 2014 року
Роботи над цією бронемашиною тривають з 2014 року

Серійне виробництво цієї польської БМП має стартувати в 2024 році

В Польщі зараз відбуваються навчання Dragon 21, під час яких зокрема пройшли польові випробування дослідного зразка бойової машини піхоти Borsuk.

Про це написала прес-служба польського оборонного холдингу Polska Grupa Zbrojeniowa (PSG).

Читайте також: Польща замовляє модернізацію БРМ-1К: чому не знайшлась заміна радянським машинам
Як можемо побачити з цього фото, під час навчань Dragon 21 польська армія широко використовує новітні зразки своєї бронетехніки - бронетранспортери Rosomak та самохідні міномети Rak

Із релізу PSG випливають наступні деталі. Одним із учасників навчань є новостворена 18 механізована дивізія, для котрої участь в навчаннях Dragon 21 має бути фінальним етапом перед досягненням стану повної готовності. Частини цієї дивізії зараз тренуються у Центрі військової підготовки Сухопутних військ, що в місті Нова Демба.

І саме туди Polska Grupa Zbrojeniowa повезла на демонстрацію дослідний екземпляр своєї БМП Borsuk.

Демонстрація можливостей польської БМП Borsuk в польових умовах виглядала ось так

Іншими словами – можливості своєї перспективної БМП представники польського оборонного відомства поїхали демонструвати керівництву новоствореної формації збройних сил країни, для якої, очевидь, отримання нових зразків техніки на озброєння є більш ймовірним.

Тим більш, що питання заміни БМП-1 для армії Польщі - уже перезріло

Окремо варто розповісти: роботи по розробці польської бойової машини піхоти Borsuk стартували ще в 2014 році.

Зараз тривають ходові випробування цієї машини, і також – тестується озброєння. Перші контракти на поставку бронемашин мають бути укладені в 2022 році, серійне виробництво "Борсука" - має стартувати на межі 2023 та 2024 років.

Польська БМП Barsuk в заводському цеху

Головна особливість БМП Borsuk - це дистанційно керована «безпілотна» башта ZSSW-30, оснащена автоматичною гарматою Bushmaster калібру 30 мм, кулеметом 7,62 мм та двома пусковими установками для запуску протитанкових ракет Spike.

Ну а поки тривають роботи та випробування БМП Borsuk, польська армія вкладається в модернізацію розвідувальних БРМ-1К, що мають місцеве позначення BWR-1S/D
Читайте також: ​Набагато раніше, ніж Україна: коли Польща отримає нову БМП Borsuk