xcounter
#

Польща перевірила, як зможе відстрілятись по літакам рашистів із комплексу С-125 (фото)

5892
Пуск ракети польського ЗРК С-125, фото - Defence24, автор M.Dura
Пуск ракети польського ЗРК С-125, фото - Defence24, автор M.Dura

Поляки вимушені використовувати радянський ЗРК С-125 як мінімум до того часу, поки не поставить Patriot на бойове чергування

НАТО зараз проводить масштабні навчання своїх сил протиповітряної оборони під кодовою назвою Ramstein Legacy 2022. Ці навчання відбуваються на території Польщі та країн Балтії, та триватимуть з 30 травня по 12 червня.

В рамках цих навчань збройні сили Польщі вирішили провести окремі стрільби зенітно-ракетних частин на Центральному полігоні ВПС в Устці. І для цих стрільб польські частини ППО вивели свої зенітно-ракетні комплекси С-125 на гусеничному шасі, пише польський портал Defence24.

Читайте також: Рашисти "поділились" краденими клістронами до ЗРК, щоб закрити небо над Україною
Пуск ракети польського ЗРК С-125, фото - Defence24, автор M.Dura

Відзначається, що під час стрільб розрахунки польських ЗРК С-125 випустили 6 ракет на дистанцію до 20 км, і всі 100% влучили у ціль. Прикриття польських ЗРК С-125 за умовами навчань виконували чотири ракетно-артилерійські комплекси ППО Pilica, що вели стрільбу із гармат на дальність до 3 кілометрів.

Польський ракетно-артилерійський комплекс ППО Pilica, ілюстративне фото з відкритих джерел

Польща готується до переозброєння своєї ППО на комплекси Patriot. Тому на перший погляд може видаватись парадоксальним, що поляки "згадали" за свої комплекси С-125, яких у них є 17 одиниць.

Але на це самі польські військові відповідають наступне. Звитяга протиповітряної оборони України у боротьбі з авіацією рашистів показала, що в умовах сучасної війни навіть радянські ЗРК можуть виявитись ефективними. Головне – вмотивований та навчений екіпаж.

ЗРК С-125 збройних сил Польщі, ілюстративне фото з відкритих джерел

Окрім цього, повна "пересадка" польської протиповітряної оборони на комплекси Patriot – насправді перспектива неблизька. Тому сама Польща та інші країни НАТО зараз якраз відпрацьовують питання, наскільки в умовах реального бою зможуть взаємодіяти між собою радянські та західні системи ППО.

Читайте також: Польща вписується у "довгобуд", хоче придбати ще шість батарей ЗРК Patriot