xcounter
#

Польща хоче оснастити Bayraktar TB2 новими боєприпасами, які можуть бути корисними і для України

3199
Ударно-розвідувальний безпілотник Bayraktar TB2 ВМСУ
Ударно-розвідувальний безпілотник Bayraktar TB2 ВМСУ

У травні цього року під час візиту до Туреччини президента Польщі Анджея Дуди була підписана угода про постачання Польщі турецьких ударно-розвідувальних безпілотників Bayraktar TB2

Польська компанія WB Group веде перемовини з турецькою компанією Baykar Defense щодо озброєння тактичних безпілотних літальних апаратів баражуючими боєприпасами Warmate TL. Це озброєння буде призначене для тих безпілотників, які Польща для власних збройних сил замовила у Туреччини, повідомляє видання Defence24 із посиланням на Defense Turkey.

Bayraktar TB2
Ударно-розвідувальний безпілотник Bayraktar TB2 Збройних Сил України

Зазначається, що турецькі безпілотники Bayraktar TB2 можуть бути оснащені як мінімум 4 баражуючими боєприпасами Warmate TL, однак після доопрацювання пускової установки ця кількість може бути як мінімум подвоєна.

Читайте також: Ірак купив Bayraktar TB2, тепер "ставить на крило" свої навчально-бойові T-50IQ
Bayraktar TB2
Боєприпаси MAM-C та MAM-L, якими оснащуються безпілотники Bayraktar TB2

У польському виданні відзначають, що "це рішення може зацікавити не тільки польські збройні сили, але й інших користувачів машин Bayraktar TB2, таких, як, наприклад, Україна".

Warmate TL
Баражуючий боєприпас Warmate TL

Кожен з баражуючих боєприпасів, встановлених на Bayraktar TB2, може вразити ціль на відстані до 30 км від точки скидання, що має значно розширити можливості турецького безпілотника зі знищення ворожих цілей.

Раніше Defense Express розповідав, що в наступному році Міністерство оборони України планує закупити додаткову партію ударно-розвідувальних безпілотних комплексів виробництва компанії Baykar.

Про це повідомив нещодавно призначений на цю посаду Міністр оборони України Олексій Резніков під час відвідання району проведення операції Об’єднаних сил в рамках робочої поїздки разом з Головнокомандувачем Збройних Сил України генерал-лейтенантом Валерієм Залужним.

Читайте також: ​Bayraktar TB2 ВМСУ вилетів на чергування під час навчань армії та флоту США у Чорному морі