xcounter
#

Морська піхота США хоче більше зброї, якою ЗСУ вправно перетворюють рашистів на "двохсотих" та "трьохсотих"

83912
Морська піхота США хоче більше зброї, якою ЗСУ вправно перетворюють рашистів на "двохсотих" та "трьохсотих"

Збройні Сили України демонструють західним партнерам, на що здатна їхня зброя

Морська піхота США планує закупити більше баражуючих боєприпасів. Про це розповідають у виданні Defense News. Попри те, що в бюджетних планах на 2023 рік вже передбачено значне фінансування для розробки та придбання цих систем, морські піхотинці США кажуть, що хочуть більше цієї зброї.

Так, баражуючі боєприпаси позитивно зарекомендували себе під час війни за Нагірний Карабах у 2020 році, водночас російсько-українська війна тільки посилила інтерес до цієї зброї.

Читайте також: Баражуючі боєприпаси Switchblade для України: гарна пара до Javelin для "піджарки" ворогів
БПЛА Harop
БПЛА Harop

Відомо, що США відправили Україні сотні тактичних безпілотних авіаційних комплексів Phoenix Ghost і Switchblade – і хоча наразі не зовсім зрозуміло, як саме ці системи вплинули на ситуацію в цілому, однак ті, хто знайомий з цією зброєю, стверджує – вони ефективні не тільки як недорогі ракети, але і як психологічний елемент страху та невпевненості: ворог ніколи не знає, коли ця зброя впаде йому на голову.

Морські піхотинці США вважають, що присутність баражуючих боєприпасів на полі бою змінює те, як мають діяти обидві сторони – така зброя відносно недорога й може бути всюдисущою на полі бою.

Читайте також: Бойове застосування Phoenix Ghost або Warmate: ЗСУ виклали вкрай цікаве відео із атакою дроном-камікадзе