xcounter
#

Морпіхи США мають доволі оригінальну ідею, чим замінити ракети Hellfire на своїх вертольотах

3559
Hellfire під крилом AH-1W Super Cobra морпіхів США, фото ілюстративне, автор – Looper5920
Hellfire під крилом AH-1W Super Cobra морпіхів США, фото ілюстративне, автор – Looper5920

Такі баражуючі боєприпаси можуть з’явитися на озброєнні вже через декілька років

Корпус морської піхоти активно працює над пошуком заміни керованих ракет "повітря-поверхня" для своїх гелікоптерів, і одним з варіантів може бути ціле сімейство баражуючих боєприпасів великої дальності, як розповідає видання Defense News.

Вибір саме баражуючих боєприпасів має доволі чітке обґрунтування – морські піхотинці хочуть збільшити як рівень летальності, так і дальність дії своїх ударних гелікоптерів в умовах ймовірних боїв в Тихоокеанському регіоні з таким потенційним противником, як Китай.

Читайте також: Бити протитанковою Akeron MP з надувних човнів: сценарій для використання ракети морпіхами

Зокрема бригадний генерал Стівен Лайтфут, який був пілотом ударного гелікоптера типу AH-1 відзначає, що хоч ракета Hellfire і чудово продемонструвала себе в таких операціях, як "Свобода Іраку" чи "Нескорена свобода", але в майбутніх війнах, особливо якщо брати до уваги дії в Індо-Тихоокеанському регіоні, то "8 км насправді не так багато, як вам хотілося б".

Відомо, що сьогодні морпіхи вже експериментують з далекобійними баражуючими боєприпасами – очікується, що вони можуть потрапити на озброєння вже протягом декількох наступних років, відзначає Лайтфут.

Тактико-технічні характеристики майбутнього озброєння наразі не розкриваються, але Лайтфут відзначає, що "це можливість, яка приносить сотні кілометрів і дозволяє нам використовувати наявну платформу, щоб мати можливість робити те, що ми ніколи не думали, що можемо зробити".

Окремо також відзначається, що з метою забезпечення "цілодобової" можливості використання цих баражуючих боєприпасів вони також мають бути адаптовані для пусків з наземної пускової установки.

Читайте також: У США шляхи чим відбивати атаку крилатих ракет розійшлись: морпіхи ставлять Iron Dome на колеса, армія обрала AIM-9X