xcounter
#

Куди відправляються на ремонт БРДМ-2 після боїв з рашистами та де "реанімують" зняту зі зберігання техніку

20156
Модернізований БРДМ-2Т, фото ілюстративне
Модернізований БРДМ-2Т, фото ілюстративне

Союзники допомагають Україні не тільки з ремонтом пошкодженої техніки, але й з відновленням тих машин, які були зняті зі зберігання

Чехія та Словаччина вже як мінімум три тижні ремонтують та переоснащують легкоброньовану техніку для Збройних Сил України. Про це повідомляє видання The Wall Street Journal.

"Ці машини, хоч і досі в невеликій кількості, є початком того, що, за словами посадових осіб обох країн, має стати масштабним зобов’язанням з відновлення величезної кількості покинутих, пошкоджених та захоплених автомобілів радянського зразка, які є в України", – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Україна отримала від Чехії ескадрилью ударних Мі-24 – The Wall Street Journal
БРДМ-2
БРДМ-2

Так, наразі Словаччина займається в основному ремонтом українських БРДМ-2. Про це зауважив міністр оборони країни Ярослав Над.

Водночас Чеська Республіка вже бере активнішу участь в "реанімації" українського парку техніки – чеські фахівці не тільки ремонтували ті машини, що були пошкоджені під час боїв з російськими окупаційними військами, але й лагодить техніку, яка перебувала на зберіганні.

Чехія готує до відправки Т-72 та БМП-1 для ЗСУ, фото з відкритих джерел
Чехія готує до відправки Т-72 та БМП-1 для ЗСУ, фото з відкритих джерел

Нагадаємо – на початку квітня ми розповідали про те, що Чехія та Словаччина отримала запит від України на допомогу у ремонті техніки та озброєння, що пошкоджена під час боїв з російською окупаційною армією.

Водночас варто зауважити, що йдеться не про безоплатну допомогу – Україна на всі 100% оплачуватиме роботу приватних підрядників.

Читайте також: Переходимо на калібри НАТО, або що Україні дасть купівля САУ Zuzana в Словаччині