xcounter
#

Крута концепція для бойової машини майбутнього: ізраїльська IAI створить "систему, що керує системами"

1253
Для такої машини потрібен екіпаж лише у дві особи, що втручатиметься у дії машини лише в разі крайньої потреби
Для такої машини потрібен екіпаж лише у дві особи, що втручатиметься у дії машини лише в разі крайньої потреби

Концепція Carmel "є новаторською у світовому масштабі та привертає увагу збройних сил по всьому світу"

Міністерство оборони Ізраїля обрало компанію Israel Aerospace Industries (IAI) головним підрядником та інтегратором для розробки концепції та технології майбутньої бойової броньованої машини для Армії оборони Ізраїля під назвою Carmel.

бойова машина майбутнього
Екіпаж машини, що оснащується системою від IAI, може становити всього дві особи

За контрактом компанія IAI має займатися розробкою та демонстрацією технологій для багатовимірної бойової групи на базі бойової машини майбутнього.

Читайте також: Запустити всі типи баражуючих боєприпасів з однієї платформи: UVision представила багатоканальну ПУ для своїх HERO

На демонстрації у рамках програми Carmel IAI розробила та протестувала бойову концепцію, в якій бойова машина з закритими люками керується екіпажами всього з двох осіб та може успішно впоратися з майбутніми викликами на полі бою.

Це рішення засновано на автоматичних та автономних системах, які доповнюють команду з двох осіб та керують центральними підсистемами – плануванням задач і управлінням транспортними засобами поза межами самої машини (безпілотними платформами тощо), ситуаційною обізнаністю, знищенням цілей.

Фактично, екіпаж втручається в роботі тільки тоді, коли є необхідність змінити рішення, прийняте системою, яка здатна сама виявляти та знищувати чутливі цілі за рахунок швидкого захоплення.

бойова машина майбутнього
Система сама здатна обирати та знищувати цілі, оператор може втручатися тільки у випадку необхідності

Фактично, нова розробка від IAI буде керувати низкою систем всередині самої машини, а також стане цифровим ядром даних для бойових підрозділів.

Як стверджують в IAI, концепція Carmel "є новаторською у світовому масштабі та привертає увагу збройних сил по всьому світу". Нова система має значно оптимізувати управління бойовими діями та звести до мінімуму ризик для життя людей.

Читайте також: Як українці зробили бойову цифрову мережу для армії Швеції і чому для ЗС України це теж потрібно