xcounter
#

Китай розробляє копію російської "супер-торпеди" "Посейдон", яка може бути задіяна у війні за Тайвань

1913
Російська ядерна торпеда "Посейдон", що ймовірно виступає прототипом для нової розробки Китаю, ілюстративний рендер
Російська ядерна торпеда "Посейдон", що ймовірно виступає прототипом для нової розробки Китаю, ілюстративний рендер

Піднебесна працює над "чудо-зброєю", яка допоможе знищувати авіаносці та військово-морські бази США

Спеціалісти Народно-Визвольної Армії Китаю провели унікальне випробування – вони підірвали під водою потужний неядерний заряд, аби змоделювати знищення порту із закритою гаванню.

Це випробування було проведено в рамках розробки озброєння, що допоможе знищувати військово-морські бази та авіаносці противника. Про це пише китайський портал Global Times.

Читайте також: Індія провела випробувальний пуск балістичної ракети Agni-V на дальність 5000 кілометрів
Ілюстративне фото підводного вибуху біля причалу порту, яке в своїй публікації навів китайський портал Global Times

Зазначається, що перед проведенням цього підводного вибуху було встановлено близько 1000 датчиків, які виконали усі можливі виміри для наукового моделювання наступних підводних вибухів.

Китайці стверджують, що їм удалось одним підводним вибухом "стерти з обличчя землі" всю берегову інфраструктуру порту, в якому відбувалось випробування. Однак що це був за порт – китайські ресурси не розкривають.

Схоже, Пекін вирішив, що йому буде "замало" балістичних ракет DF-21D, що начебто здатні поцілити у морську рухому ціль типу "авіаносець". На фото - підготовка до запуску ракети DF-21D

Китай став першою країною, яка провела випробування по знищенню берегової інфраструктури портів за допомогою підводного вибуху. Китайці говорять, що такі їх розробки прямо направлені на стримування США під час майбутньої війни на морі.

Із цих слів можна допустити, що свою новітню "чудо-зброю" Піднебесна розробляє на випадок "великої війни" за Тайвань проти Сполучених Штатів Америки.

Схоже, Китай бажає отримати власну копію російської системи "Статус-6" - улюбленої "іграшки" пропагандистів РФ

І судячи з усього, Піднебесна або ж концептуально, або ж технологічно в даному випадку намагається скопіювати російську систему "Статус-6", вона ж "Посейдон" - безпілотна "супер-торпеда" із ядерним двигуном, що також призначена для ураження військово-морських баз та знищення кораблів противника на якірних стоянках. Таку "супер-торпеду" Кремль також "цілить" проти США.

На даний момент РФ продовжує випробування субмарини "Белгород", що була добудована саме як носій "Посейдонів", фото ілюстративне
Читайте також: Кремль знову блефує та "світить" ядерний "Посейдон" на супутникових знімках