xcounter
#

Індія провела випробувальний пуск балістичної ракети Agni-V на дальність 5000 кілометрів

649
Випробувальний пуск індійської балістичної ракети Agni-V, фото з відкритих джерел
Випробувальний пуск індійської балістичної ракети Agni-V, фото з відкритих джерел

Індія витратила уже понад 300 мільйонів доларів, щоб отримати ракету, яка дасть можливість завдавати удари по важливим економічним центрам Китаю

Індія 27 жовтня цього року провела випробувальний пуск твердопаливної балістичної ракети Agni-V із наземної установки на дальність 5000 кілометрів. Під час випробувань ця ракета пролетіла відстань від західного та східного узбережжя Індії, її головна частина упала у води Бенгальської затоки.

Цими випробуваннями Індія прагнула показати, що тепер має зброю для ураження важливих економічних центрів Китаю як головного противника Делі. Про це йдеться в публікації порталу Army Recognition.

Читайте також: "Відгук" Кашміру: Пакистан заявив, що начебто "заблокував" у своїх водах новітню субмарину ВМС Індії
Балістична ракета Agni-V на колісному транспортері, фото з відкритих джерел

Раніше пуски дослідних зразків Agni-V Індія виконувала максимум на дальність 3000 кілометрів.

Також відомо, що індійські конструктори працюють над тим, аби оснастити Agni-V бойовою частиною з декількома боєзарядами, і таким чином перетворити цю балістичну ракету на повноцінний носій ядерної зброї.

Випробувальний пуск балістичної ракети Agni-V, фото з відкритих джерел

Відомо, що Індія планувала ще в 2015 році прийняти на озброєння ракету Agni-V, але із-за цілої низки проблем робота над цією балістичною ракетою затягнулась. Індійські конструктори прагнуть вкласти в цю ракету найкраще вітчизняні технології, зокрема в сфері навігаційних пристроїв.

Затрати на програму уже перевищують 300 мільйонів доларів, але Делі понад усе прагне мати ракету, яка стане інструментом воєнного стримування Китаю. Власне, свій новий пуск Agni-V Індія провела на тлі нового загострення конфлікту на індійсько-китайському кордоні.

Балістична ракета Agni-V на колісному транспортері, фото з відкритих джерел
Читайте також: РФ провела уже 25-ий пуск МБР "Булава", призначеної для озброєння підводних крейсерів "Борей"