xcounter
#

РФ провела уже 25-ий пуск МБР "Булава", призначеної для озброєння підводних крейсерів "Борей"

1292
Ракета "Булава" має дальність пуску до 9300 кілометрів
Ракета "Булава" має дальність пуску до 9300 кілометрів

Формально, міжконтинентальна балістична ракета "Булава" була прийнята на озброєння ВМФ РФ ще в червні 2018 року. Але по факту, досі тривають випробування цієї МБР, розпочаті ще в 2008 році

Атомний підводний човен К-552 "Князь Олег" проекту 955 "Борей2 ВМФ РФ провела черговий випробувальний запуск міжконтинентальної балістичної ракети Р-30 "Булава". Ця МБР була відстріляна у водах Білого моря у підводному положенні та уразила ціль на полігоні "Кура" на російській Камчатці, заявляє прес-служба Міноборони РФ.

Читайте також: Наш прогноз втілився: американські В-1В "зайшли в атаку" на Чорноморський флот РФ

Формально, міжконтинентальна балістична ракета Р-30 "Булава" була прийнята на озброєння військово-морського флоту РФ у червні 2018 році. Але по факту, досі триває цикл випробувань цієї ракети, розпочатий у 2008 році.

По факту, росіяни провели уже 25 випробувальних пусків "Булави", під час яких було відстріляно 39 ракет. Попередній пуск відбувся 12 грудня 2020 року, коли із атомного підводного крейсера К-551 "Владимир Мономах" було випущено залп в чотири ракети "Булава".

Відвантаження ракети Р-30 "Булава" для проведення чергового випробувального пуску, ілюстративне фото з відкритих джерел

Підводний корабель К-552 "Князь Олег" - уже п’ятий атомний підводний човен проекту 955 "Борей".

Ця субмарина була спущена на воду лише в липні 2020 року, на даний момент проходить випробування. За поточними планами, наприкінці 2021 року підводний крейсер "Князь Олег" має бути переданий до складу Північного флоту або ж Тихоокеанського флоту ВМФ РФ.

Атомний підводний човен К-552 "Князь Олег" виходить на ходові випробування, травень 2021 року, фото з відкритих джерел
Читайте також: Кремль знову блефує та "світить" ядерний "Посейдон" на супутникових знімках