xcounter
#

"Європа має діяти швидко": Milrem Robotics представить проєкт європейської безпілотної наземної платформи

1416
Платформа THeMIS стане основою для європейської безпілотної системи
Платформа THeMIS стане основою для європейської безпілотної системи

Здається, Milrem Robotics таки хоче завоювати європейський ринок безпілотних наземних бойових платформ...

Естонська компанія Milrem Robotics представить проєкт розробки безпілотних наземних систем європейського стандарту iMUGS на конференції SMi Group з військової робототехніки та автономних систем, що триватиме з 12 по 13 квітня 2021 року.

Читайте також: Великобританія озброїться американськими баражуючими боєприпасами
Платформа Milrem Robotics
Естонська платформа під час виконання бойового завдання

Проєкт iMUGS або ж інтегрована модульна безпілотна наземна система (про яку Defense Express вже розповідав раніше) передбачає розробку стандартної європейської безпілотної наземної системи (EUGS), яка буде базуватися на безпілотній платформі THeMIS від Milrem Robotics та матиме "на озброєнні" визначений перелік корисного навантаження.

THeMIS
Безпілотна платформа THeMIS з інтегрованою на неї системою Marduk Shar для боротьби з ворожими БПЛА та баражуючими боєприпасами

Як зазначають у Milrem Robotics, THeMIS вже придбали одинадцять країн, сім з яких є членами НАТО: США, Великобританія, Німеччина, Норвегія, Франція, Нідерланди та власне Естонія.

У відео нижче – цікава інтеграція безпілотної платформи THeMIS з пусковою установкою баражуючих боєприпасів

"Європа має діяти швидко і розробляти, стандартизувати й впроваджувати проривні технології, щоб закрити технологічний розрив, який виникає між нами та нашим противником", – зазначив генерал у відставці Ріхо Террас, голова наглядової ради Milrem Robotics.

Зазначається, що платформа THeMIS від Milrem Robotics вже встигла зарекомендувати себе в Малі під час контртерористичної операції "Бархан".

Безпілотна платформа THeMIS
Безпілотний наземний апарат THeMIS від компанії Milrem Robotics, що використовується силами оборони Естонії в Малі під час операції "Бархан" / Фото: сили оборони Естонії

Під час розгортання THeMIS "подолав понад 1200 км одного з найсуворіших ландшафтів світу з грунтом з вулканічних пород та температурою у понад 50 °C. Загалом безпілотна платформа пропрацювала понад 330 годин.

Читайте також: "Промінь смерті" для винищувачів: ПС США планують протестувати лазерну капсулу SHiELD не раніше 2024 року