xcounter
#

Як ізраїльські дрони-камікадзе, запущені з робота, знищують ворожі танки і не тільки (відео концепту)

15103
Роботизована платформа THeMIS з пусковою установкою баражуючих боєприпасів
Роботизована платформа THeMIS з пусковою установкою баражуючих боєприпасів

Новий крок у співробітництві людини та машини на полі бою: UVision Air і Milrem Robotics продемонстрували відео з концептом пускової установки для безпілотних боєприпасів

Війна між Азербайджаном та Вірменією продемонструвала ефективність безпілотників та баражуючих боєприпасів на полі бою, що, своєю чергою, підштовхує оборонні компанії до створення нових систем. Або ж поєднання цих систем у нову боєздатну одиницю.

Наприклад, раніше ми розповідали про те, як ізраїльська компанія UVision Air і Milrem Robotics поєднали наземні та повітряні дрони, а саме баражуючі боєприпаси та роботизовану платформу.

Читайте також: Полювання на Bayraktar TB2: Путін наказав прискорити роботи по БПЛА "Охотник"
Роботи
Type-X з пусковими установками для систем баражуючих боєприпасів Hero-120 та Hero-400EC компанії UVision

Так, у рамках цього рішення багатоканальні пускові пристрої для систем баражуючих боєприпасів Hero-120 та Hero-400EC були встановлені на роботизовану платформу Type-X. Відповідну пускову установку отримала й інша розробка естонської компанії – робот THeMIS.

Нещодавно компанія Milrem Robotics опублікувала відео з концепцією застосування такої системи, яка, за задумом розробників, має працювати за умов протидії ворожим системам РЕБ та відсутності можливості обміну даними з пунктами управління.

"Багатозарядна пускова установка для баражуючих боєприпасів, встановлена на THeMIS, дозволяє незалежно відстежувати місцезнаходження та точно знищувати броньовані цілі та укріплені позиції противника з великих відстаней у важких умовах", – йдеться у повідомленні компанії.

Схожу концепцію раніше продемонстрували в Китаї – але на базі не безпілотної платформи, а броньованого автомобіля Dongfeng Warrior, на якому розташували пускову установку для запуску цілого рою дронів камікадзе.

На відео також можна побачити, як саме безпілотники взаємодіють у повітрі в рої під керуванням оператора.

Разом з тим, українська компанія "Атлон Авіа" готується до заводських випробувань свого дрона-камікадзе ST-35 "Грім". Вони заплановані на весну 2021 року.

Якщо ці випробування будуть успішними, то в наступному році можуть відбутися і державні випробування баражуючого боєприпасу.

Читайте також: ​Збройні Сили України скоро отримають п’ять модернізованих Bayraktar TB2