xcounter
#

Японія планує побудувати два "супересмінця" як альтернативу наземним системам Aegis Ashore

1713
Японія планує побудувати два "супересмінця" як альтернативу наземним системам Aegis Ashore

Нові бойові кораблі поєднають в собі удосконалений корпус класу Maya з радаром AN / SPY-7

Японські ЗМІ повідомляють, що уряд розглядає можливість закупівлі двох нових "супересмінців" як альтернативи наземним системам Aegis Ashore, роботи над якими були зупинені на початку цього року через технічні проблеми, надмірні витрати та внутрішню критику.

Нові бойові кораблі також будуть орієнтовані на протиракетну оборону, передусім для захисту від північнокорейських балістичних ракет, і будуть оснащені версією бойової системи Aegis, яка використовує рада з великою дальністю виявлення Lockheed Martin AN / SPY-7, що призначався для об’єктів Aegis Ashore.

Читайте також: Японія розпочинає створення винищувача шостого покоління
Протиракетна оборона
Головний центр управління випробувального комплексу протиракетної оборони Aegis Ashore в Кауаі, Гаваї. Японські Aegis Ashore повинні були мати аналогічну конструкцію, але вже з радаром AN / SPY-7 замість AN / SPY-1

Наразі відомо, що міноборони Японії планує отримати проміжний звіт про майбутні есмінці у середині листопада – потім уряд вирішить, продовжувати цю програму чи ні. В одному зі звітів Nikkei Asia стверджується, що план, ймовірніше, буде погоджено.

Поки незрозуміло, чи планує уряд будувати повністю новий тип корабля чи буде розвивати, наприклад, есмінець типу Maya, що наразі будується і також оснащується бойовою системою Aegis та може виконувати задачі протиракетної оборони.

Зазначається, що японський уряд вивчає можливість будівництва есмінців водотоннажністю близько 9000 тонн.

Раніше Японія також розглядала інші варіанти розташування системи ППО, зокрема будівництво спеціалізованих морських платформ – плавучих батарей протиракетної оборони. Фактично це були б великі баржі з пусковими установками.

Як раніше повідомляв Defense Express, Повітряні сили самооборони Японії отримали перший з нових розвідувальних літаків RC-2 (раніше відомий як C-2 elint) після дворічної програми льотних випробувань.

Читайте також: У планах винищувач нового покоління та РЕБ: у 2021 році оборонний бюджет Японії становитиме рекордні 51,6 мільярда доларів