xcounter
#

У планах винищувач нового покоління та РЕБ: у 2021 році оборонний бюджет Японії становитиме рекордні 51,6 мільярда доларів

1090
У планах винищувач нового покоління та РЕБ: у 2021 році оборонний бюджет Японії становитиме рекордні 51,6 мільярда доларів

Близько 51,6 мільярда доларів становитиме оборонний бюджет Японії у 2021 фінансовому році. У рамках цього бюджету передбачається створення підрозділів радіоелектронної боротьби для протидії Китаю, а частину коштів спрямують на розробку винищувача нового покоління.

Оборонний бюджет Японії росте протягом останніх дев’яти років і у 2021 році збільшиться на 1,63% – до 51,6 мільярда доларів.

Як заявило міністерство оборони Японії, збільшення бюджету було "неминучим" через посилення загроз в регіоні. Раніше в Японії стверджували, що уважно спостерігають за ракетними загрозами з боку Північної Кореї та діями Китаю в Південно-Китайському морі та поблизу островів Сенкаку, відомих в Китаї як острова Дяоюйдай.

Читайте також: Японія стала експортером зброї: є перший контракт
Японія винищувач
Концептуальний вигляд нового винищувача, опублікований міноборони Японії у грудні 2019 року

Увага Японії до Китаю тільки збільшується у зв’язку з тим, що Пекін розташовує все більше бойових літаків у Тайванській протоці. Своєю чергою, військову активність Китаю засудила президент Тайваню Цай Ін-Вень.

Водночас нещодавно призначений міністр оборони Японії Нобуо Кісі невдовзі зможе посилити зв’язки з Тайванем. Разом з тим, Китай застеріг закордонні уряди від надто тісних зв’язків з цією країною.

Міністерство оборони Японії заявило, що збільшений оборонний бюджет допоможе країні у розвитку космічного потенціалу та кіберпростору. Серед планів – розвиток засобів радіоелектронної боротьби, призначених для запобігання нападу противника за допомоги електромагнітного спектра.

Японія Системи ППО
Влітку 2020 року Японія вирішила відмовитися від американських систем ППО

Частина коштів у 2021 році також спрямують на розробку винищувача наступного покоління. Детальніше про те, яким буде японський винищувач 6-го покоління ми розповідали раніше ми розповідали раніше.

Цікаво, що Японія представляє свій оборонний бюджет у той час, коли країна розглядає ймовірність заміни анульованого розгортання берегової системи ППО Aegis Ashore американського виробництва.

Наразі відомо, що уряд розглядає можливість створення РЛС ППО морського базування, яка буде керувати розташованими на суші ракетами.

Читайте також: F-2 піде у відставку: коли Японія розпочне виробництво винищувача шостого покоління Mitsubishi F-3