xcounter
#

Японія стала експортером зброї: є перший контракт

1582
Японія стала експортером зброї: є перший контракт

Японія святкує перший успіх у експорті зброї. Портал defensenews.com повідомив про те, що компанія Mitsubishi Electric уклала великий контракт з міноборони Філіппін.

Це контракт вартістю $103,5 мільйонів на поставку для філіппінської армії радарів для систем Протиповітряної оборони. В рамках програми Horizon 2 Міноборони Філіппін замовило три наземних РЛС Mitsubishi Electric J/FPS-3 у модернізованій версії, а також одну мобільну РЛС J/TPS-P14.

На Філіппінах нові радари будуть використовуватися для контролю повітряного простору, у тому числі, спірних території, на які свої права заявляє Китай.

Читайте також: ​Mitsubishi F-3: яким буде японський винищувач 6-го покоління
На Філіппінах нові радари будуть використовуватися для контролю повітряного простору

Обидві моделі радарів є передовими і оснащуються активною фазованою решіткою. Крім того, у вартість контракту також входить поставка усієї супутньої інфраструктури, обладнання, а також ряд інших послуг. Поставки обладнання планується почати вже у 2022 році.

Застосовуння наземних радарів Mitsubishi Electric J/FPS-3 у системі ПРО/ППО Японії. Схема

До 2014 року в Японії діяли суттєві обмеження на експорт готової військової продукції, що вироблена на підприємтсвах вітчизняного оборонно-промислового комплексу. Після їх ослаблення японські компанії неодноразово брали участь у міжнародних тендерах, але невдало.

Читайте також: ​Японія активізує переозброєння армії: замовлено новітні танки з унікальними ТТХ та колісні САУ