xcounter
#

Як довго ствол САУ Krab може бити окупантів: результат більш ніж вдвічі перевищив "паспортні" показники

7178
Як довго ствол САУ Krab може бити окупантів: результат більш ніж вдвічі перевищив "паспортні" показники

Самохідні артилерійські установки Krab демонструють свою ефективність у боях з російською армією

Українські артилеристи настільки ефективно стріляють по окупантах з польських САУ Krab, що вже більш ніж вдвічі перевищили "офіційно" визначений ресурс ствола. Про це йдеться у відео видання "Радіо Свобода" у рамках проекту "Настоящее время".

Читайте також: САУ Krab вперше "наживо" стріляє боєприпасом M982 Excalibur: який результат проти "Мста-С" армії РФ (відео)

Так, у сюжеті демонструється установка, яка, за словами її екіпажу, зробила найбільше пострілів з усіх наявних у Збройних Силах України самохідних артилерійських установок Krab.

Як відзначається, ця САУ Krab здійснила вже 3500 пострілів, хоча польські виробники декларували, що ствол може витримати скромні 1500 пострілів. Це, зокрема, говорить передусім про інтенсивність боїв на напрямку, на якому працює ця САУ.

Водночас тут варто зауважити, що виробник, ймовірно, міг дещо занизити "паспортний" ресурс ствола. Але для порівняння, САУ російського та радянського виробництва мають ресурс ствола у 2-3 тисячі пострілів, після чого треба проводити його заміну.

Читайте також: Польща "прискорилась", щоб поставити перші 8 "контрактних" САУ Krab для ЗСУ