xcounter
#

САУ Krab вперше "наживо" стріляє боєприпасом M982 Excalibur: який результат проти "Мста-С" армії РФ (відео)

8637
САУ Krab, фото ілюстративне
САУ Krab, фото ілюстративне

Як польські САУ ефектно справляються з російською самохідною артилерією

Збройні Сили України активно б’ють російське окупаційне військо з польських 155-мм самохідних артилерійських установок Krab – сюжет з деталями про роботу цих САУ опублікувало видання "Радіо Свобода" у рамках проекту "Настоящее время".

Відео було відзнято безпосередньо під час роботи польських САУ по позиціях рашистів на Луганщині. За допомогою безпілотника розвідка виявила позиції російських САУ 2С19 "Мста-С", після чого артилеристи приступили до роботи.

Читайте також: Пересісти з "Гіацинта" на Krab: чим сучасна польська САУ краща за радянські зразки

Як стверджується, усього в бік російських позицій було випущено чотири високоточні артилерійські боєприпаси M982 Excalibur – два з них точно влучили у російські САУ, ще два – потрапили орієнтовно у трьох метрах від ворожої САУ.

сау krab
Польська САУ Krab, фото ілюстративне

Відзначаються, що на цьому напрямку, де працюють САУ Krab, тривають дуже динамічні бої – ситуація змінюється кожного дня, але попри те, що ворог має більше артилерії та снарядів, просунутися вперед не може, водночас наші військові за тиждень просунулися на 5 км.

Разом з тим, у цій новині можна виокремити такий цікавий факт – як підказує польське видання Defence24.pl, у цьому відео було, по суті, вперше "на практиці" підтверджено, що польські САУ Krab адаптовані для стрільби високоточним снарядом Excalibur – це означає, що польські САУ мають "опцію" точними пострілами уражати цілі на відстані понад 50 км.

Читайте також: Бійці ЗСУ розповіли, як переваги САУ Krab допомагають ефективніше знищувати ворога