xcounter
#

Пересісти з "Гіацинта" на Krab: чим сучасна польська САУ краща за радянські зразки

12934
Постріл з САУ Krab, фото ілюстративне
Постріл з САУ Krab, фото ілюстративне

Бійці ЗСУ відзначили, чим саме їм подобається польська САУ Krab, з якої вони активно нищать армію РФ

Українські військові, які активно нищать окупантів з польської САУ Krab, розповіли виданню АрміяInform, які ж переваги на полі бою має ця самохідна артилерійська установка. У виданні наголошують – артилеристи "пересіли" на польський Krab з радянської САУ 2С5 "Гіацинт", тому мали змогу порівняти ці дві машини.

САУ Krab
САУ Krab. Фото: АрміяInform

Так, наприклад, командир батареї Артем відзначає, що завдяки автоматизованому наведенню одну й ту ж ціль можна накривати з різних точок – тобто, ці САУ на полі бою можна не шикувати в одну лінію, а максимально розосередити їх, але прицільно бити в одну ціль. " З точністю влучання у нас також дуже добре. Знищуємо все", – каже Артем.

Читайте також: Бійці ЗСУ розповіли, як переваги САУ Krab допомагають ефективніше знищувати ворога

Водночас водій Владислав говорить про високу захищеність цієї САУ – каже, що розриви були під самими машинами, але Krab витримав – крім того, наші фахівці вже навчилися проводити ремонтні роботи.

Також водій САУ відзначає маневреність машини – попри вагу у 48 тонн, Krab може розвивати швидкість 70 км/год і чудово долає болота та інші важкопрохідні місця попри те, що гребні між катками у САУ Krab менші, ніж на радянських машинах.

Водночас Артем зауважує – САУ Krab зроблена "для людей" і набагато комфортніша за радянські "аналоги". Крім того, програмне забезпечення цієї САУ значно зменшує навантаження на артилеристів.

САУ Krab
Постріл з польської САУ Krab, фото ілюстративне

Нагадаємо, у рамках оборонної допомоги ЗСУ отримали від Польщі 18 САУ Krab. Крім того, у червні стало відомо, що Київ та Варшава підписали контракт на постачання 54 одиниць польських САУ.

Читайте також: Польща "прискорилась", щоб поставити перші 8 "контрактних" САУ Krab для ЗСУ