xcounter
#

Польща "прискорилась", щоб поставити перші 8 "контрактних" САУ Krab для ЗСУ

4712
САУ Krab, фото 26-ї окремої артилерійської бригади ЗСУ
САУ Krab, фото 26-ї окремої артилерійської бригади ЗСУ

Таке підкріплення уже готується до відправки на фронт

Влада Польщі завершує "останні формальності" та готує до відправки перші 8 самохідних артилерійських установок AHS Krab калібру 155 мм за контрактом на поставку 54 таких САУ для Збройних Сил України. На фінальній стадії – також навчання екіпажів для цих САУ, повідомляє polskieradio24.

Інші деталі не розкриваються. Тому нам лишається невідомим – ці перші вісім САУ Krab були взяті із наявності збройних сил Польщі чи все ж були виготовлені на потужностях польського оборонного концерну PGZ.

Читайте також: Для України німці відкриють центр обслуговування PzH 2000 у Польщі: ЗСУ вкрай активно використовують САУ
САУ Krab в строю ЗСУ, фото - Генеральний штаб Збройних Сил України

Нагадаємо, що контракт на поставку 54 самохідних артилерійських установок Krab для ЗСУ вартістю 630 мільйонів доларів був укладений лише на початку червня 2022 року. Якщо зважити на те, що потужності PGZ дозволяють виробляти в середньому лише по три "Краби" на місяць, навіть без поправки на фактичну тривалість циклу виробництва цих САУ – Польща навряд чи би встигла "в нормальному режимі" виготовити усі 8 самохідних артустановок для Збройних Сил України.

Так виходить, що влада Польщі знайшла спосіб "прискоритись", щоб поставити для ЗСУ перші 8 "контрактних" САУ Krab. Бо це озброєння потрібне нашим захисникам на фронті ще "на вчора".

САУ Krab в строю ЗСУ, фото - Генеральний штаб Збройних Сил України
Читайте також: Франції знадобиться 18 місяців, щоб замістити всі передані Україні САУ CAESEAR