xcounter
#

​Ізраїльська Rafael поставить бомби, ПТРК та системи зв’язку на 200 мільйонів доларів

3827
Ізраїльські керовані авіаційні бомби Rafael SPICE 1000 (зліва, калібр 1000 фунтів) і SPICE 2000 (справа, калібр 2000 фунтів) / Фото: twitter.com/livefist
Ізраїльські керовані авіаційні бомби Rafael SPICE 1000 (зліва, калібр 1000 фунтів) і SPICE 2000 (справа, калібр 2000 фунтів) / Фото: twitter.com/livefist

В компанії Rafael Advanced Defense Systems повідомили, що уклали контракт на постачання керованих бомб SPICE 2000, протитанкових ракетних комплексів Spike та ракет до них, а також систем зв’язку Bnet до однієї з країн Азії

SPICE – це сімейство плануючих керованих авіабомб, що призначені для високоточного знищення наземних цілей. Одним із завдань авіабомб є знищення систем ППО.

Rafael Advanced Defense Systems, SPICE-2000, Defense Express
Плануюча керована авіабомба SPICE-2000 / Фото: Rafael

Авіабомби оснащені оптоелектронною головкою самонаведення з алгоритмом, що дозволяє порівнювати зображення цілі в районі, насиченому засобами, що порушують роботу GPS, із зображенням, занесеним в пам'ять блоку управління авіабомби. Для цього використовується штучний інтелект.

Читайте також: ​В Естонії оцінили можливості ПТРК SPIKE SR (відео)

До сімейства входять плануючі керовані бомби SPICE-250, SPICE-1000 та SPICE-2000 (цифра в назві – калібр в фунтах).

Високоточна авіабомба SPICE-250 має вагу 113 кг, після запуску з борту літака здатна вражати цілі в радіусі 100 км і є відносно невеликою за розмірами, що ускладнює її виявлення системами ППО. Плануючі керовані авіабомби SPICE-1000 та SPICE-2000 мають великі розміри та вагу (453 та 907 кг відповідно) і несуть боєголовки вагою в сотні кг.

Rafael Advanced Defense Systems, SPIKE, Defense Express
ПТРК SPIKE з ракетою SPIKE LR / Фото: wikipedia.org

Сімейство Spike складається з п'яти варіантів (SR, MR, LR2, ER2, NLOS) електрооптичних, багатоцільових, багатоплатформенних багатофункціональних ракетних комплексів з дальністю дії до 32 км та можливостями корекції траєкторії після пострілу.

Rafael Advanced Defense Systems, SPIKE, Defense Express

На сьогоднішній день ракетні комплекси Spike було продано 35 країнам, включаючи 19 країн НАТО. Наразі споживачам вже поставлено понад 33 000 ракет, з яких понад 6 000 використані в ході навчань та бойових дій.

Rafael Advanced Defense Systems, SPIKE, Defense Express
Rafael Advanced Defense Systems, SPIKE, Defense Express
Ракети Spike інтегровані на 45 різних наземних, морських платформах і гелікоптерах / Фото: Rafael

Новий контракт включає постачання системи зв’язку Bnet розробки та виробництва компанії Rafael, сімейства вдосконалених широкосмугових IP MANET (Mobile Ad-hoc NETwork) програмно визначених радіостанцій для тактичних операцій, що підтримують потреби сучасного цифрового поля бою за допомогою високошвидкісної, та надійної передачі даних, голосових та відео повідомлень.

Rafael Advanced Defense Systems, Bnet, Defense Express

Rafael - провідний світовий розробник і виробник передових систем озброєння.

Rafael Advanced Defense Systems, Defense Express

Компанія пропонує передові технологічні рішення, що відповідають оборонним та наступальним вимогам сучасного поля бою. Rafael є однією з трьох найбільших оборонних компаній Ізраїлю, в якій працює близько 8000 співробітників, а також численні субпідрядники та постачальники послуг на національному та міжнародному рівнях.

Читайте також: Ізраїльский Spike проти російського "Корнету": війна ПТРК у Нагірному Карабаху (відео)