xcounter
#

Грузія за півтора року змогла сама відновити лише чотири Су-25 і жодного Мі-24

2238
Демонстраційний проліт ланки відновлених штурмовиків Су-25 ВПС Грузії
Демонстраційний проліт ланки відновлених штурмовиків Су-25 ВПС Грузії

Грузинське оборонне відомство продовжує проект по реанімації вітчизняної авіапромисловості та відновленню армійської авіації своїх збройних сил

У нас з Грузією – спільний противник, це – РФ. Грузія має великі амбіції – реанімувати власну авіаційну промисловість, ядром якої виступає авіаційний завод "Тбілавіамшені", самостійно відновити всю свою армійську авіацію, ядро якої – 12 штурмовиків Су-25 та 5 гвинтокрилів Мі-24.

Проект по відновленню своєї армійської авіації оборонне відомство Грузії почало у липні 2020 року та розпланувало на строк до 2022 року.

Читайте також: Фахівці Повітряних Сил ЗСУ прибули в Туреччину освоювати Bayraktar TB2
Перший політ модернізованого Су-25УБ ВПС Грузії, березень 2021 року

Поки що можемо прослідкувати такий прогрес. У березні 2021 виконав свій перший політ модернізований штурмовик Су-25 грузинських ВПС. Тепер же, як пишуть ЗМІ Грузії, військово-повітряні сили Саакартвело отримали ще три модернізовані Су-25.

Передача цих літаків в стройові частини війська відбувалась за участі вищого воєнно-політичного керівництва Грузії. Крім цього, завод "Тбілавіамшені" зміг виконати відновлення чотирьох біпланів Ан-2.

Передача модернізованих штурмовиків Су-25 військово-повітряним силам Грузії, фото із відкритих джерел

По темі відновлення армійських вертольотів – тут Грузія поки не може похвалитись прогресом. На даний момент, не завершено відновлення і модернізацію жодного із п’яти грузинських Мі-24.

Але при цьому в Міноборони Грузії говорять, що вони почали роботи по відновленню чотирьох легких вертольотів UH-1 "Ірокез".

Гвинтокрили Мі-34 армійської авіації Грузії в одному із цехів заводу "Тбілавіамшені", фото із відкритих джерел
Читайте також: Су-24М ЗСУ відстрілялися ракетами з лазерним наведенням (фото)