xcounter
#

Чим знищувати ворожі танки: у США створять сімейство озброєних бойових роботизованих машин

879
Чим знищувати ворожі танки: у США створять сімейство озброєних бойових роботизованих машин

Після багатьох років експериментів американська армія планує випустити на ринок ціле сімейство безпілотних бойових машин. Ці бойові роботи мають підвищити вогневу потужність піхоти та бронетанкових бригад

Армія США планує сформувати сімейство бойових роботизованих платформ Robotic Combat Vehicles (далі – RCV). Це будуть роботи трьох класів – легкі, середні та важкі.

На полі бою вони стрілятимуть по противнику, глушитимуть ворожі комунікації, ставитимуть димові завіси та виконуватимуть інші небезпечні задачі.

Читайте також: Американські ВПС охоронятимуть свої F-22 "Раптор" за допомогою "роботів-собак"

Найменша платформа цього сімейства – RCV-Light – транспортний засіб, що важитиме менш як 10 тонн з максимальною довжиною близько 5,6 м. Його можна буде транспортувати гелікоптером.

Бойова роботизована платформа
"Легка версія" платформи може мати різне озброєння

Цей робот може озброюватися пусковою установкою протитанкових ракет Javelin. В армії вважають, що такі роботи на полі бою будуть "розмінними монетами" – тобто дуже уразливим.

Середні роботи – RCV-Medium (RCV-M) – будуть довшими та ширшими, їх можна буде транспортувати літаками C-130J Super Hercules. Попри те, що за розмірами вони не будуть значно відрізнятися від "легкої версії", RCV-M матимуть вдвічі більшу вагу, важке озброєння та броню.

M5 Ripsaw
M5 Ripsaw від Textron – один з прикладів робота середнього класу

RCV-M буде оснащуватися гарматою (ймовірно, 30-мм чи 40-мм) або ж декількома протитанковими керованими ракетами.

Зрештою, "важка версія" – RCV-Heavy (RCV-H) – це фактично бойовий безекіпажний танк вагою до 30 тонн. Робот має бути дуже великим – так, військово-транспортний літак C-17 Globemaster III зможе транспортувати лише дві таких машини.

Цей робот матиме великокаліберну гармату і зможе знищувати такі цілі, як китайський Type 99 чи російська Т-14 "Армата".

танк Abrams
Кажуть, що "важкі роботи" матимуть вогневу потужність танка Abrams

Як стверджують піхотинці, їм потрібні не тільки бойові роботи (вони будуть виконувати найнебезпечніші місії), але й машини, які "заберуть" неприємні та нудні задачі. Серед тих завдань, що будуть виконувати роботи – знищення ворожих дронів, встановлення димових завіс, визначення місцерозташування ворожих мін та боротьба з хімічними, радіологічними біологічними загрозами.

Читайте також: Естонський робот захоплює європейські армії: на черзі Італія