xcounter
#

Танк, що замінить M1 Abrams: у мережі "засвітилися" фото моделей Optionally Manned Tank

Танк, що замінить M1 Abrams: у мережі "засвітилися" фото моделей Optionally Manned Tank
4406

У соцмережах з’явилися фото, які натякають на те, якою б могла бути заміна танка Abrams в армії США

Декілька знімків, зроблених у майстерні армії США, надають уявлення про те, якою може бути заміна танка M1 Abrams. На фото можна побачити щонайменше три концептуальні машини, зокрема й одного гіганта, який затьмарює 70-тонний Abrams.

На початку жовтня у Центрі систем наземної техніки армії США пройшов семінар, на якому військові об’єдналися з "командною промислових дизайнерів і експертів у предметній галузі", щоб вивчити теми "від чисельності екіпажа до безпілотних і автономних систем". Команда також "вивчала рівні бажаної летальності, мобільності й живучості для низки концептуальних платформ".

Читайте також: Італія запропонувала Польщі розробити бойовий танк нового покоління
Танк майбутнього США
Фото моделей різних танків, у тому числі й ОМТ

Семінар також був частиною одного проєкту, відомого як Optionally Manned Tank (ОМТ). Так, на одному зі знімків було продемонстровано низку моделей сучасних танків і бойових машин у масштабі 1:35, серед яких як мінімум три моделі, ймовірніше, є концептуальними машинами ОМТ.

США танк
Одна з концептуальних моделей танка проєкту ОМТ

Одна з моделей має башту, що значно більша за башту танка M1 Abrams. Як зазначають у Popular Mechanics, є щонайменше три моделі, які представляють легку, середню та важку версії ОМТ.

Легкий танк міг би мати більшу гармату, але менше боєприпасів, а також систему активного захисту. Його можна було б транспортувати такими літаками, як C-17 Globemaster III.

Середній танк може важити так само як і Abrams, тоді як важкий – ще більше, але з набагато кращим захистом. Середній танк також повинен мати такі можливості, як здатність запускати безпілотники й навіть лазери проти тих же дронів.

Танк ОМТ має бути оснащений гарматою, що буде потужна за зброю M1A2 Abrams. Один з варіантів – це нова 130-мм танкова гармата від Rheinmetall.

Як наразі відомо, кінцеве рішення про програму ОМТ буде прийнято у 2023 році, а новий танк з’явиться не раніше 2030 року.

Читайте також: Знищить навіть танки: яке потужне озброєння отримав оновлений бронетранспортер від BAE Systems