xcounter
#

Італія запропонувала Польщі розробити бойовий танк нового покоління

2297
Італія запропонувала Польщі розробити бойовий танк нового покоління

Польща тепер має ще один варіант співробітництва у напрямку розробки нового танка на заміну T-72M1 і PT-91 Twardy

Італія шукає партнерів для розробки нового танка та зробила пропозицію Польщі та іншим державам, зокрема Іспанії, щодо спільної реалізації програми основного бойового танка нового покоління. Нова платформа має замінити танк C1 Ariete в італійських військах.

C1 Ariete
Італійський C1 Ariete

Своєю чергою, Польща шукає заміну застарілим танкам T-72M1 і PT-91 Twardy – усього планується замінити близько 500 бойових машин. У розробці та виробництві нового танка міноборони Польщі планує активно залучати вітчизняний військово-промисловий комплекс.

Читайте також: У США обирають новий легкий танк

Наразі відомо, що новий основний бойовий танк, ймовірно, буде розроблений на основі передових технологій Leonardo і PGZ Group.

К2 Black Panther
К2 Black Panther у "польській" версії – ще один варіант для майбутнього бойового танка Польщі

Як повідомляє польське видання Defence24, пропозиція вже винесена на урядовий рівень, а іспанський військовий аташе вже зв’язався з Польщею, щоб попередньо розглянути пропозицію Італії.

Разом з тим, у PGZ Group стверджують, що готові брати участь у програмі, спрямованій на розробку нового ОБТ у рамках міжнародного співробітництва. "Ми ведемо перемовини з низкою різних потенційних партнерів у цій галузі", – кажуть у PGZ, але зазначають, що остаточне рішення залишається за урядом.

Водночас наразі Польща має й інші пропозиції щодо створення основного бойового танка з активним залученням до процесу вітчизняних підприємств.

танк
Макет K2PL на виставці MSPO

Як раніше розповідав Defense Express, компанія Hyundai Rotem, з урахуванням вимог польської програми закупівель основних бойових танків Wilk, підготувала для Польщі цікаву програму співробітництва.

Ця пропозиція створена за підтримки уряду Південної Кореї й передбачає співпрацю не тільки в секторі оборонної промисловості, а й поза ним.

Читайте також: Знищить навіть танки: яке потужне озброєння отримав оновлений бронетранспортер від BAE Systems