xcounter
#

У США обирають новий легкий танк

У США обирають новий легкий танк
2981

Етап оцінки нової мобільної бойової машини розпочнеться у 2021 році

Армія США розпочне незалежні експлуатаційні випробування та оцінку двух прототипів легких танків, які створюють компанії General Dynamics і BAE Systems у рамках програми Mobile Protected Firepower (MPF) у січні 2021 році у Форт-Брегге, Північна Кароліна.

Ці прототипи пройдуть серію випробувань на летальність, живучість і мобільність. Бойова група піхотної бригади проведе оцінку, щоб отримати інформацію безпосередньо від солдатів.

Читайте також: Скільки коштів витратять Німеччина та Франція на танк нового покоління у 2021 році
Mobile Protected Firepower (MPF)
Mobile Protected Firepower (MPF) від General Dynamics
Випробування триватимуть до червня 2021 року. За результатами оберуть одного постачальника, який розпочне виробництво машин у 2022 фінансовому році.

Програма MPF передбачає створення бойової машини нового покоління – нові легкі танки допоможуть піхоті долати відстані, знищувати позиції противника та захищатися від іншої бронетехніки.

Це буде гусенична машина зі 105-мм гарматою і 7,62-мм спареним кулеметом для забезпечення вогневої потужності. Машина буде важити менш як 40 тонн і має транспортуватися вантажним літаком С-17.

Раніше Defense Express розповідав, що у США показали новітній легкий танк, який створений за програмою Mobile Protected Firepower. Дослідний зразок створений американським оборонним гігантом General Dynamics Land Systems. Демонстрація відбулась під час візиту секретаря армії США Райана Маккарті.

Читайте також: Снаряди для українського секретного танка "Нота" намагались знищити: кому це було потрібно