xcounter
#

Скільки коштів витратять Німеччина та Франція на танк нового покоління у 2021 році

1665
Скільки коштів витратять Німеччина та Франція на танк нового покоління у 2021 році

Весною 2020 року компанії Krauss-Maffei Wegmann, Nexter systems та Rheinmetall офіційно розпочали роботи першого етапу програми MGCS

У блозі Forces Operations Blog повідомляється, що Франція та Німеччина планують у 2021 році виділити 200 мільйонів євро на програму створення танка нового покоління MGCS. Завдяки цим коштам три основні підрядники – Nexter з французької сторони та KMW і Rheinmetall з німецької сторони – зможуть розпочати етап збирання демонстратора бойових машин майбутнього.

За планами програми, прототип має бути створений до 2028 року і, якщо розробники будуть дотримуватися чіткого графіка, перші постачання очікуються у 2035 році.

Читайте також: Ізраїль хоче експортувати нові легкі танки
Танк наступного покоління
Танк Е-МВТ на Eurosatory 2018. Він був першим обережним доказом співпраці між KMW i Nexter в рамках спільного підприємства KNDS

Загалом програма європейської бойової машини нового покоління оцінюється в 1,5 мільярда євро.

Програма "основної наземної бойової системи" (Main Ground Combat System, MGCS), у рамках якої планується розробити наступника танків Leopard 2 і Leclerc, є важливим напрямком промислового співробітництва між Німеччиною та Францією. Новий європейський танк повинен стати проривом і бути готовим до взаємодії з безпілотними платформами, використовувати зброю нового покоління тощо.

У квітні цього року міністр оборони Німеччини Аннеґрет Крамп-Карренбауер і міністр збройних сил Франції Флоренс Парлі підписали рамкову угоду про організацію роботи й структури управління для європейської програми танків нового покоління.

Новий євротанк
Симбіоз Leopard 2A7 з баштою від Leclerc

Пізніше, у травні, офіційно розпочалася розробка нового танка. Відповідна угода була укладена між компаніями-розробниками та Бундесвером, який діє від імені Німеччини та Франції. Так, компанії Krauss-Maffei Wegmann, Nexter systems та Rheinmetall розпочали роботи першого етапу, на якому буде визначена архітектура всієї бойової машини.

Про історію появи нового європейського танка майбутнього покоління та те, якою буде ця бойова машина підписники Defense Express можуть дізнатися в нашому матеріалі.

Читайте також: Баражуючі боєприпаси знищують танки та стають крутішими: чому Україні потрібен "Грім"