xcounter
#

Танк нового покоління Німеччини та Франції MGCS: розробка офіційно розпочалась

1859
Симбіоз Leopard 2A7 з баштою від Leclerc
Симбіоз Leopard 2A7 з баштою від Leclerc

Танк за проектом Main Ground Combat System має бути створений до 2035 року він має прийти на заміну Leopard 2 та Leclerc.

Спільний проект Німеччини та Франції із розробки танка нового покоління MGCS - Main Ground Combat System (також відомий як Euro Main Battle Tank), перейшов у реальну стадію розробок.

Компанії Krauss-Maffei Wegmann, Nexter systems та Rheinmetall офіційно розпочали роботи першого етапу на якому буде визначена архітектура всієї бойової машини. Відповідна угода днями була укладена між компаніями-розробниками та Бундесвером, який діє від імені Німеччини та Франції.

Читайте також: ​Японія активізує переозброєння армії: замовлено новітні танки з унікальними ТТХ та колісні САУ
Main Ground Combat System
Зовнішній вигляд MGCS ще не відомий. Вважається, що це може бути симбіоз найбільш вдалих рішень з Leopard 2A7 та Leclerc

"Krauss-Maffei Wegmann, Nexter systems та Rheinmetall будуть оцінювати різні аспекти концепцій: технічну здійсненність в заплановані терміни, здатність задовольняти оперативні потреби обох армій, ефективність і сумісність з національними "системами систем" (SCORPION для Франції та D-LBO для Німеччини)", - повідомила пресслужба Rheinmetall.

Ці роботи будуть тривати два роки після чого розпочнуться роботи зі створення першого прототипу - демонстратору технологій. Після його "обкатки" Німеччина та Франція мають остаточно визначитись зі своїми вимогами до нової бойової машини.

Leopard 2A7
Leopard 2A7 - одна з останніх модернізацій танка

Нагадаємо, що за проектом MGCS створюється новий основний бойовий танк, який має стати на озброєння Німеччина та Франції до 2035 року. Головною особливістю танка має стати нова гармата у більшому за стандартний для НАТО калібр 120 мм. Вважається, що нею стане 130-мм Rheinmetall Rh-130 з довжиною у 51 калібр та автоматом заряджання.

Leclerc танк
Leclerc - основний бойовий танк Франції

Про реальні наміри створити новий танк MGCS вперше публічно було оголошено під час виставки Eurosatory у 2018 році. Тоді навіть продемонстрували симбіоз з корпусу Leopard 2A7 з баштою від Leclerc, який мав символізувати можливість об’єднання останніх напрацювань у галузі танкобудування Німеччини та Франції.

Але вважати, що MGCS буде лише гибридом вже готових рішень зараз немає жодних підстав.

MGCS
Симбіоз технологій під час Eurosatory 2018
Читайте також: ​Навчання НАТО у Латвії: як виглядає броньований кулак Альянсу у дії (фото та відео)