xcounter
#

Замість Leopard 2 і Leclerc: Німеччина та Франція підписали угоди щодо програми MGCS

433
Фото: Bundeswehr/Torsten Kraatz
Фото: Bundeswehr/Torsten Kraatz

Програма "основної наземної бойової системи" є важливим напрямком промислового співробітництва між цими країнами

Міністр оборони Німеччини Аннеґрет Крамп-Карренбауер і міністр збройних сил Франції Флоренс Парлі підписали рамкову угоду про організацію роботи й структури управління для європейської програми танків нового покоління.

Наголошується, що обидві країни мають рівною мірою отримувати вигоду зі співробітництва, тому контракти, пов’язані з програмою, будуть порівно фінансуватися Німеччиною та Францією.

Читайте також: БМП з українським бойовим модулем може бути замовлена ОАЕ

У рамках проєкту Париж і Берлін також отримають відповідні права на інтелектуальну власність, що дозволить у майбутньому використовувати результат їхньої роботи.

Крім рамкової угоди, країни також підписали першу угоду про реалізацію, яка є основою для початку робіт над дослідженням, що визначає архітектуру системи. Результат буде використано для розробки демонстратора технологій.

Ймовірний вигляд танка MGCS. Фото: Rheinmetall Defence
Ймовірний вигляд танка MGCS. Фото: Rheinmetall Defence

Програма "основної наземної бойової системи" (Main Ground Combat System, MGCS), у рамках якої планується розробити наступника танків Leopard 2 і Leclerc, є важливим напрямком промислового співробітництва між Німеччиною та Францією. Новий європейський танк повинен стати проривом і бути готовим до взаємодії з безпілотними платформами, використовувати зброю нового покоління тощо.

Очікується, що перші танки потраплять у війська у 2035 році. Паралельно з розробкою нового танка Німеччина та Франція будуть модернізувати Leopard 2 і Leclerc – очікується, що цей процес триватиме до повної готовності MGCS.

Читайте також: ​Новітній легкий танк США: з’явились фото дослідного зразка від General Dynamics