xcounter
#

Знищить навіть танки: яке потужне озброєння отримав оновлений бронетранспортер від BAE Systems

Знищить навіть танки: яке потужне озброєння отримав оновлений бронетранспортер від BAE Systems
13931

Новий бронетранспортер оснащений баштою з 30-мм гарматою, системою протидії безпілотникам та протитанковою зброєю

Британська компанія BAE-Systems представила демонстраційний зразок технологій на базі нової бойової машини-амфібії для Корпусу морської піхоти США.

Нова модифікація плаваючого бронетранспортера отримала безекіпажну башту МСТ-30 від Kongsberg зі швидкострільною 30-мм гарматою Bushmaster Mk44.

Читайте також: ​БТР-4Е, БТР-3, БТР-80, БТР-60ПБ: як в Нацгвардії тренувались екіпажі бойових машин (відео)

Ця башта також встановлена на машини Stryker Dragoon армії США. Гармата цієї башти може ефективно вражати легкоброньовані машини на дальності до 3000 м.

"Хоча в цьому році ми не змогли показати наш демонстратор технологій на Modern Day Marine, ми знали, що нам потрібно "вивести його на свіже повітря"...

Ліва сторона башти ACV оснащена протитанковим ракетним комплексом Javelin, а права – 70-мм ракетним гранатометом від компанії Arnold Defense.

На даху башти розташовано дистанційно керований бойовий модуль з 7,62-мм кулеметом. Також машина має телескопічну щоглу з датчиками і оптикою для спостереження і розвідки на полі бою.

Бронетранспортер
Це безкомпромісна пропозиція платформ 8x8 є унікальним поєднанням можливостей у відкритому океані, живучості, корисного навантаження і потенціалу росту для задоволення оперативних потреб Корпусу морської піхоти США, які постійно змінюються. Фото: BAE Systems

На даху корпусу у задній частині десантного відділення встановлена система боротьби з безпілотниками.

Як раніше повідомляв Defense Express, нещодавно фінська компанія Patria вперше показала свій безпілотний БТР у дії.

Система Heavy Unmanned Ground Vehicle призначена для роботи бронетранспортерів у безпілотному режимі. Тож на відео можна на власні очі побачити роботу безпілотного БТРа у різних режимах - при дистанційному керуванні оператором.

Читайте також: КБТЗ збирається закупити "нові" прилади спостереження для БТР у приватного підприємця